KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Letonya’da Dekoratif Sanatlar ve Tasarım Müzesi’ni Ziyaret Etti

02.04.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Letonya’da Dekoratif Sanatlar ve Tasarım Müzesi’ni Ziyaret Etti

 

Letonya’ya resmî bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e eşlik eden Hayrünnisa Gül, düzenlenen resmî karşılama töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Andris Berzins’ın eşi Dace Seisuma ile birlikte Dekoratif Sanatlar ve Tasarım Müzesi’ni gezdi. Bayan Gül, programı çerçevesinde daha sonra Riga Borsası Sanat Müzesi’ni ziyaret etti.

Dekoratif Sanatlar ve
Tasarım Müzesi
Riga Borsası
Sanat Müzesi

Resmî karşılama töreninin ardından Dekoratif Sanatlar ve Tasarım Müzesi’ne geçen Bayan Gül ve Bayan Seisuma’yı Letonya Ulusal Sanat Müzesi Direktörü Mara Lace ile Dekoratif Sanatlar ve Tasarım Bölümü Başkanı Inese Baranovska karşıladı.

Karşılamanın ardından, Leton sanatçıların çeşitli dekoratif sanat eserlerini ve modern tasarım ürünlerini içeren daimi sergilerin yer aldığı bölümlerde incelemede bulunan Bayan Gül ve Bayan Seisuma’ya sergilenmekte olan eserlere ilişkin bilgi sunuldu.

Bayan Gül ve Bayan Seisuma,  daha sonra da ki­netik sanat alanında Letonya’nın önde gelen tasarımcıla­rından biri olan Valdis Celms’in eserlerinin sergilendiği bö­lümü gezdi.

RİGA BORSASI SANAT MÜZESİ’Nİ ZİYARET

Bayan Gül, Letonya programı çerçevesinde Riga Borsası Sanat Müzesi’ni ziyaret etti.

Müzeye gelişinde Müze Müdürü Daiga Upeniece tarafından karşılanan Bayan Gül’e yetkililer tarafından müzeye ilişkin bilgi sunuldu. Daha sonra Bayan Gül, giriş katta yer alan “Romantik Bir Bakış” adlı sergiyi ziyaret etti. Sergide, Hollandalı ve Belçikalı sanatçıların 19. yüzyıl romantizm dönemini yansıtan yağlıboya tabloları yer alıyor.

Ardından Batılı sanatçıların 16. yüzyıldan günümüze kadar olan döneme ait yağlıboya tabloları ile ayrı bir bölümde sergilenen porselen koleksiyonunu gezen Bayan Gül, ayrıca Orta Doğu ve Uzak Doğu’dan eserlerin yer aldığı bölümde de incelemelerde bulundu.

Bayan Gül, ziyareti sırasında müze şeref defterini de imzaladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı