KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kamerun Cumhurbaşkanı Biya Çankaya Köşkü’nde

26.03.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kamerun Cumhurbaşkanı Biya Çankaya Köşkü’nde

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kamerun Cumhurbaşkanı Biya’yı, Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kamerun Cumhurbaşkanı Biya ve eşi Chantal Biya ile bir süre görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Kamerun Cumhurbaşkanı Biya heyetler arası görüşmelere geçtiler.

 

 

KAMERUN’DAN TÜRKİYE’YE CUMHURBAŞKANI SEVİYESİNDE İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül’ün 16-17 Mart 2010 tarihlerinde Kamerun’a gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi niteliği de taşıyan ziyaret, Kamerun’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seviyesinde ilk ziyaret olması bakımından tarihî önem taşıyor.

AFRİKA’YA AÇILIM POLİTİKASI

Türkiye’nin Afrika’ya açılım politikası bağlamında, Kıta ülkeleriyle istişare ve temasların pekiştirilmesine özel önem veriliyor. Bu anlayışla, son beş yılda 11 Sahraaltı Afrika ülkesinin Devlet Başkanı, Türkiye’de resmî ziyaret münasebetiyle Cumhurbaşkanı Gül tarafından misafir edildi. Cumhurbaşkanı Gül de Kıta’da on ülkeye resmî ziyarette bulundu.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı