KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, Stockholm Halk Müzesi ile Kraliyet Koleksiyonunu Gezdi

12.03.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, Stockholm Halk Müzesi ile Kraliyet Koleksiyonunu Gezdi

 

İsveç’e resmî bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e eşlik eden Hayrünnisa Gül, İsveç Kraliçesi Silvia ile birlikte Stockholm Halk Müzesi’ni ve Kraliyet Koleksiyonu Restorasyon Bölümü’nü gezdi. 

İsveç’e resmî bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül’e eşlik eden Hayrünnisa Gül, ziyaretin ikinci gününde bir dizi program gerçekleştirdi. 

STOCKHOLM DEVLET KÜTÜPHANESİ’Nİ ZİYARET

İlk olarak Kraliçe Silvia ile birlikte Stockholm Devlet Kütüphanesi’ni ziyaret eden Bayan Gül, yetkililer tarafından karşılandı. Kütüphanenin tarihi ve kütüphanede bulunan kitaplar hakkında bilgi sunulmasının ardından çocuk kitaplarının ve masal odasının bulunduğu bölüme geçen Bayan Gül ve Kraliçe Silvia’yı İsveçli çocuklar çiçeklerle karşıladı. 

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia’ya masal odasında çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla yapılan çalışmaları anlatan yetkililer, bu doğrultuda hazırlanan bazı kitaplar ve projeler hakkında da bilgi verdiler. 

Bu amaçla Türkiye’de yürütülen kampanyaları da yakından takip ettiklerini belirten kütüphane yöneticileri, Bayan Gül’den okuma alışkanlığını geliştirme konusundaki çalışmalarıyla ilgili bilgi talep ettiler. 

“ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTIRMAYA YÖNELİK PROJELER YÜRÜTÜYORUZ”

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle okuma oranının azaldığına dikkat çeken Bayan Gül, özellikle çocukların ve gençlerin okuma alışkanlığını artırmaya yönelik projeler yürüttüklerini, “Türkiye Okuyor” ve “Konuşan Kitap Şenliği” projelerinin de bu özellikte olduğunu söyledi. 

KİTAP OKUMA ŞENLİKLERİ

Bayan Gül, düzenlenen kitap okuma şenlikleri ile topluma rol model olan sanatçı, sporcu ve yazarların gençlerle ve çocuklarla bir araya geldiğini belirtti. Yapılan şenliklerin ardından sevdiği, örnek aldığı kişilerden kitap dinleyen, onlarla bağ kuran çocukların kitap okuma alışkanlığının artığını tespit ettiklerini ifade eden Bayan Gül, bu noktada ailenin özellikle annenin rolüne de vurgu yaptı. 

“TÜRKİYE OKUYOR” KAMPANYASI

“Türkiye Okuyor” kampanyasının ardından yaptığı bir il ziyaretini ve şahit olduğu okuma yarışını dile getiren Bayan Gül, “Sonradan okuma yazma öğrenen annelerimiz adeta okuma yarışına girmişlerdi. Kısa sürede o kadar çok kitap okumuşlardı ki... Annelerinin kitap okuduğunu gören çocuklar arasında da okuma alışkanlığının hızla yayıldığını görmüşler” diye konuştu 

Kütüphanede Türkçe çocuk kitapları olup olmadığını soran Bayan Gül’e, çok sayıda Türkçe kitap olduğu bilgisi verilerek, “Her Güne Bir Masal” kitabı örnek olarak gösterildi. Bayan Gül de Türkiye’ye döndükten sonra kütüphaneye çocuklara yönelik kitap gönderilebileceğini söyledi.

 ENGELLİ ÇOCUKLARA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI

Engelli çocukların kitap okuma alışkanlığını nasıl edindiklerini, bu konuda ne tür yöntemler izlendiğini soran Bayan Gül’e, yetkililer, dinlemeye yönelik kitaplar olduğu, bu kitapları edinen engellilerin kitap okuma alışkanlarının arttığının gözlemlendiğini söyledi. 

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia kütüphaneden ayrılırken çocuk kitaplarının bulunduğu bölümdeki çocuklarla ve engelli bir vatandaşla da bir süre sohbet ettiler. 

BAYAN GÜL VE KRALİÇE SİLVİA, KRALİYET KOLEKSİYONU RESTORASYON BÖLÜMÜ’NÜ GEZDİ

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, daha sonra Kraliyet Koleksiyonu Restorasyon Bölümü’nü gezdiler. Mobilya, tekstil, kaplama ve metal atölyelerini ziyaret eden Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, yapılan restorasyon çalışmaları hakkında uzmanlardan bilgi aldı. 

Bayan Gül, İsveç programı boyunca kendisine eşlik eden Kraliçe Silvia ile dün de Silviahemmet Vakfı’nı ve Rinkeby Akademisi’ni ziyaret etmişti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı