KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, Silviahemmet Vakfı ile Rinkeby Akademisi’ni Ziyaret Etti

12.03.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, Silviahemmet Vakfı ile Rinkeby Akademisi’ni Ziyaret Etti

 

Hayrünnisa Gül, Kraliçe Silvia ile birlikte İsveç’te yaşlılara hizmet veren Silviahemmet Vakfı’nı ve başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla kurulan Rinkeby Akademisi’ni ziyaret etti.

Silviahemmet Vakfı
Rinkeby Akademisi

İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf’ın davetlisi olarak İsveç’e resmî bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e eşlik eden Hayrünnisa Gül, Kraliyet Sarayı’nda düzenlenen karşılama töreninin ardından Stockholm’de Kraliçe Silvia ile birlikte bir dizi program gerçekleştirdi. 

YAŞLILARI ZİYARET ETTİLER

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, program kapsamında ilk olarak yaşlılar için günlük bakım hizmetleri sunan ve bu alanda eğitim programları düzenleyen Silviahemmet Vakfı’nı ziyaret ettiler. Vakıf Müdürü ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, vakfın faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra vakfın eğitim salonlarını ve örnek bir bakım odasını gezen Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, bakımevinde bulunan yaşlılarla bir süre sohbet etti. 

GURBETÇİ VATANDAŞLARIMIZA TÜRK KAHVESİ SÜRPRİZİ

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia ziyaretin sonunda Rinkeby Yaşlılar Evi’nde yaşayan iki Türk vatandaşı ve hemşireler ile de bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı görüşmede Türk vatandaşların talebi üzerine konuklara Türkiye’den getirilen Türk kahvesi ve lokumu ikram edildi. 

Yaşlılarla yakından ilgilenen ve onların dertlerini dinleyen Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaretin ardından vakıftan ayrıldı. 

RİNKEBY AKADEMİSİ’NDEKİ TÜRK ÖĞRENCİLER GURURLANDIRDI

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, göçmen öğrenciler arasında başarılı olanları bir araya getirmek ve topluma rol model olmalarını sağlamak amacıyla kurulan Rinkeby Akademisi’nde öğrenciler ile de bir araya geldi. 

Akademiye gelişlerinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, daha sonra toplantı salonuna geçerek başarılı öğrencilerin geliştirdiği projeler hakkında bilgi aldı. Toplantı sırasında Türk öğrenci Adalet Aksoy’un yaptığı sunuş uzun süre alkışlandı. 

Bayan Gül, programın ardından Türk öğrencilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. 

Bayan Gül ve Kraliçe Silvia, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra akademiden ayrıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı