KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, İsveç Kraliyet Sarayı’nda

11.03.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, İsveç Kraliyet Sarayı’nda

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile resmî ziyaret için bulunduğu İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf tarafından törenle karşılandı.

Resmî Karşılama
Parlamento Ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, İsveç Kralı XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia ile birlikte atlı arabalarla tören alanına geldi. Atlı arabalara, Kraliyet Süvari Muhafız Birliği eşlik etti. Yol boyunca İsveç ve Türk vatandaşları sevgi gösterilerinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAYAN GÜL, KRALİYET SARAYI’NIN AVLUSUNA ATLI ARABALARLA GELDİ

Atlı arabalarla Kraliyet Sarayı’nın avlusuna giren Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül için Kraliyet Sarayı’nda resmî karşılama töreni gerçekleştirildi. Bu arada, ellerinde Türk ve İsveç bayrağı taşıyan İsveç’teki Türk vatandaşları da avluda töreni izlediler ve Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e sevgi gösterisinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia, avludaki resmî karşılama törenin ardından Kraliyet Sarayı’na geçtiler. Burada iki ülke heyetlerinin takdimi yapıldı. 

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Heyetlerin takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül ile İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia, Veliaht Prenses Victoria ve eşi Prens Daniel ile Prens Carl Philip ile bir araya geldiler ve aile fotoğrafı çektirdiler. 

CUMHURBAŞKANI GÜL’E KRAL GUSTAF TARAFINDAN “SERAFİM NİŞANI” TAKDİM EDİLDİ

Ardından Cumhurbaşkanı Gül’e Kral Gustaf tarafından devlet ve hükümet başkanlarına verilen en üst düzey nişan olan “Serafim Nişanı” takdim edildi. Cumhurbaşkanı Gül de Türkiye Cumhuriyeti ile mensup olduğu devlet arasında dostça ilişkilerin geliştirilmesini ve milletlerin birbirlerine yakınlaşmalarını sağlayan ülkelerin devlet başkanlarına verilen “Devlet Nişanı”nı Kral Gustaf’a sundu. 

KRAL VE KRALİÇE’DEN, CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAYAN GÜL ONURUNA ÖĞLE YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, nişanın yanı sıra Kral’a, dönemin İsveç Kralı Oscar’ın, Sultan II. Abdülhamid’e tevdi ettiği “Serafim Nişanı”na ilişkin 11 Temmuz 1897 tarihli mektubun el yapımı özel bir kâğıda basılan replikasını da takdim etti. Daha sonra Kral ve Kraliçe’nin, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül onuruna verdiği öğle yemeğine geçildi. 

CUMHURBAŞKANI GÜL, İSVEÇ PARLAMENTO BAŞKANI PER WESTERBERG’İ KABUL ETTİ

Stockholm’deki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül, İsveç Parlamento Başkanı Per Westerberg ile de bir araya geldi. Parlamento Başkanı Westerberg, Cumhurbaşkanı Gül’ü parlamentonun girişinde karşıladı ve bazı milletvekilleriyle tanıştırdı. Burada Türk asıllı milletvekili ve Yeşiller Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Kaplan ile sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, parlamento özel defterini de imzaladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı