Yedinci Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

12.12.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Yedinci Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi Çankaya Köşkü’nde Gerçekleştirildi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde, Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Süreci’nin yedinci toplantısı Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.


Cumhurbaşkanı Zerdari’yi Karşılama

Cumhurbaşkanı Karzai’yi Karşılama
Cumhurbaşkanı Gül
Cumhurbaşkanı Karzai Görüşmesi
Cumhurbaşkanı Zerdari
Başbakan Erdoğan Görüşmesi
Cumhurbaşkanı Gül
Cumhurbaşkanı Zerdari Görüşmesi
Cumhurbaşkanı Karzai
Başbakan Erdoğan Görüşmesi

Dörtlü Görüşme

Fotoğraf Çekimi

Öğle Yemeği

Üçlü Zirve

Zirve programı çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Gül, her iki cumhurbaşkanını ayrı ayrı karşıladı. Ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Karzai ve Cumhurbaşkanı Zerdari ile ayrı ayrı gerçekleştirdikleri ikili görüşmelere geçildi. İkili görüşmelerden sonra da dörtlü görüşme yapıldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN KONUK CUMHURBAŞKANLARI ONURUNA ÖĞLE YEMEĞİ

Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari onuruna öğle yemeği verdi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Karzai ve Cumhurbaşkanı Zerdari ile kısıtlı katılımlı bir toplantı yaptı.

ZİRVENİN ÖNEMİ

2007 yılından bu yana kadar güvenlik, ekonomik iş birliği, eğitim, parlamentolararası iş birliği, diyalog ve karşılıklı güven gibi çok çeşitli konulara odaklı olarak gerçekleştirilen üçlü zirve süreci kapsamında bu yıl gerçekleştirilen toplantının teması ‘Bağlılık’ olarak belirlendi. Zirvede, üç ülke arasında ulaştırma alanında iş birliğinin artırılması için atılabilecek adımlar ayrıntılı şekilde ele alındı.

Zirve vesilesiyle Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlikten gücünü alan çok boyutlu iş birliğinin ekonomi, kalkınma, ulaştırma, eğitim, iletişim ve özellikle güvenlik dâhil olmak üzere çok çeşitli alanlarda daha ileri safhalara taşınması, böylelikle üç kardeş ülkenin halklarının refah, huzur ve esenliği kadar bölgesel barış, huzur ve istikrara da katkı sağlanması hedefleniyor.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı