KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Milletimizin Parlak Geleceği, Sevgi ve Özveriyle Görevini Canı Pahasına Yapan Öğretmenlerimizin Elinde Şekilleniyor"

23.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Milletimizin Parlak Geleceği, Sevgi ve Özveriyle Görevini Canı Pahasına Yapan Öğretmenlerimizin Elinde Şekilleniyor"

 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’yi yarınlara, çağın istikametini doğru okuyacak, bilgi ve donanımla yetişmiş, nitelikli nesillerin taşıyabileceğini belirterek, “Nitelikli öğretmen yetiştirmek için harcayacağımız kaynaklar, toplum olarak getirisi en yüksek yatırımımız olacaktır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde bir araya geldi. 

Bayan Gül ile birlikte konuklarıyla tek tek tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesinde yaptığı konuşmada, kendisi ve Bayan Gül’ün, Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenleri Çankaya Köşkü’nde misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

“SİZLERLE BERABER OLMAK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK”

Öğretmenlere Cumhurbaşkanı Gül, “Sizler burada sadece öğretmenlerimizi temsil etmiyorsunuz, aynı zamanda milyonlarca öğrenciyi de temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla büyük bir eğitim camiasının temsilcileri olarak, sizlerle beraber olmak bizim için gerçekten büyük bir mutluluktur. Sizlerin ve şahsınızda, ülkenin her köşesinde, şartlar ne olursa olsun üstlendiği önemli ve kutsal görevini daima büyük bir fedakârlıkla yapan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum ” diye konuştu. 

Büyük Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesinin, milletimizin öğretmenlerimize gösterdiği itibarın en açık simgesi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bunun yıllar önce Büyük Atatürk tarafından tespit edilerek ortaya konmasının anlamına işaret etti. 

“EĞİTİM, BİR POLİTİKA KONUSU DEĞİL, BİR GELECEK MESELESİDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, milletlerin kaderini belirleyen en önemli unsurlardan birisinin eğitim olduğunu vurgulayarak, tarih boyunca ülkelerin ve medeniyetlerin yükselişini de düşüşünü de belirleyen faktörün eğitim, bilim, kültür ve fen alanındaki başarılar olduğunu ifade etti. İnsanlığın kendini geliştirmek için keşfettiği en etkili vasıtanın eğitim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bütün modern toplumlar için eğitim bir politika konusu değil, esasen bir gelecek meselesidir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bu nedenle modern, demokratik, müreffeh ve güçlü bir ülke haline gelebilmek için eğitim alanındaki ilerlemeyi sürekli hale getirmenin zorunlu olduğunu, ülkemizin huzur ve refahının da buna bağlı olduğunu unutmamak gerektiğini belirtti. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA VERİLEN ÖNEM

Bu çerçevede özellikle son on yılda Millî Eğitim Bakanlığı’nın bütçe anlamında bütün bakanlıkların önüne çıkarıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, eskiden bütçe imkânları dağıtılırken başka alanlara öncelik verildiğini, şimdi artık millî eğitime öncelik verildiğini söyledi. Türkiye’yi yarınlara çağın istikametini doğru okuyacak, bilgi ve donanımla yetişmiş, nitelikli nesillerin taşıyabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlere, “Onlara istikamet vererek, Türkiye’nin geleceğini siz şekillendireceksiniz” diye seslendi. Cumhurbaşkanı Gül, iyi yetişmiş bir öğretmenin bir sınıfı, bir okulu, hatta bir bölgeyi nasıl değiştirdiğini herkesin bildiğini aktardı. 

“BÜTÜN EĞİTİM MESELESİNİN TEMEL UNSURU ÖĞRETMENDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, eğitimin sadece parayla, fizikî imkânlarla ve bilgisayarlarla yapılacak bir faaliyet olmadığını, eğitimin içini dolduracak esas unsurun öğretmenler olduğunu vurguladı. Çok güzel fiziki imkânlar olabileceğini, ancak öğretmenler iyi olmazsa bütün bu imkânların hiçbir işe yaramayacağını bildirerek, “Bütün eğitim meselesinin temel unsuru öğretmendir” dedi. 

Ülke olarak eğitim imkânlarımız ve okullaşma oranımız yükselirken eğitimde kalite ve fırsat eşitliğinden de taviz verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu sonuca ulaşmanın en etkili yolunun öğretmenlerimizin eğitimine daha fazla özeni göstermek olduğunu aktardı. 

“NİTELİKLİ ÖĞRETMEN YETİŞTİRMEK İÇİN HARCAYACAĞIMIZ KAYNAKLAR, GETİRİSİ EN YÜKSEK YATIRIMIMIZDIR”

Cumhurbaşkanı Gül, “Nitelikli öğretmen yetiştirmek için harcayacağımız kaynaklar, toplum olarak yapabileceğimiz getirisi en yüksek yatırım olacaktır. Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki çalışmalarını da takdir ediyorum. Nitelikli öğretmenlerin yetiştirdiği nitelikli insanlardan oluşan bir toplum, her alanda ilerlemiş bir toplum olacaktır. Kabul edilmelidir ki, insanları iyi yetiştiremedikten sonra ne yapılırsa yapılsın bir ülkenin kalkınması mümkün değildir” diye konuştu. 

“ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, MİLLÎ VE MANEVİ ERDEMLERE SAHİP BİREYLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Cumhurbaşkanı Gül, çocuk ve gençlerimizin teknolojik yeniliklere yatkın, bilgili, öz güveni yüksek, çağı yakalamış, insanı seven, demokrasi ve insan haklarının değerini bilen, ufku ve vizyonu geniş, millî, manevi bilgileri yerinde olan bireyler olarak yarınlara hazırlanmaları için büyük gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

 “TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BASKILARINA RAĞMEN ÖĞRENCİLERİNİ KORUYAN KAHRAMAN ÖĞRETMENLERİMİZİ SELAMLIYORUM”

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlere şunları söyledi: “Ülkemizin ve milletimizin parlak geleceğinin, sizler gibi görevini umutla, sevgiyle, özveriyle, bazen terör baskısına rağmen canı pahasına yapan öğretmenlerimizin elinde şekillendiğinin bilincindeyiz. Geçen yıl Van’da gerçekleşen depremde gencecik yaşlarda hayatını kaybeden öğretmenlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu büyük felaketi bizzat yaşadıktan sonra öğrencilerine ışık saçmak için aynı şehirde görevlerinin başına büyük bir şevkle dönen fedakâr öğretmenlerimize milletçe müteşekkiriz.  Terör örgütünün tüm baskı ve şiddet eylemlerine rağmen, okullarını ve öğrencilerini bir ana, bir baba şefkatiyle korumaya çalışan kahraman öğretmenlerimizi de burada selamlamak istiyorum. Ayrıca onlara sahip çıkan halkımızın davranışlarının da her türlü takdirin üstünde olduğunu belirtmek istiyorum.” 

BAŞARILI GENÇLERİN YETİŞMESİNDE ÖĞRETMENLERİN ROLÜ

Pek çok öğretmenin sosyal sorumluluk, edebiyat, bilim ve spor alanında milletimize gurur veren başarılara imza atmasından da şeref duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, davetliler arasında bulunan ve 2012 Londra Olimpiyatlarında 1500 metrede birincilik ödülü alan Aslı Çakır Alptekin’i örnek örnek göstererek, bu başarının tüm öğretmen ve öğrencilere örnek olması gerektiğini söyledi. 

“ÖĞRETMENLERİN SORUMLULUKLARI, SORUNLARININ ÖNÜNDE GELİR”

Öğretmenlerin sorumluluklarının, sorunlarının önünde geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bunun örnek bir davranış, öğretmenliğin de bir yaşam tarzı olduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda, “Tüm zorlu koşullara rağmen fedakârca görev yapan tüm öğretmenlerimize, milletim ve devletim adına bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’ü, aramızdan ayrılan değerli öğretmeleri ve eğitimcilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bütün öğretmenlerimizin öğretmen Günü’nü bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinize, aileleriniz ve öğrencilerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı