KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Yarınlarımızın Teminatı Olan Çocuklarımıza En İyi İmkânları Sağlayabilmek İçin Çalışıyoruz"

20.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Yarınlarımızın Teminatı Olan Çocuklarımıza En İyi İmkânları Sağlayabilmek İçin Çalışıyoruz"

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen Çocuk Festivali Ödül Töreni’ne katılan Hayrünnisa Gül, en büyük zenginliğimiz olan çocuklarımıza hak ettikleri aydınlık yarınları kurmak amacıyla, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla her türlü imkânı seferber ettiğini vurgulayarak, “Çocuklara sunulan imkânların sürekli iyileştirildiğine şahit olmak, onların gözündeki ışıltıyı görmek ve geleceğe ümitle baktıklarını hissetmek, beni her şeyden çok mutlu ediyor” dedi.

Konuşma
Ödül Töreni
Müzik

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’nda düzenlenen törene gelişinde Bayan Gül’ü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer karşıladı.

Törende, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü tanıtan “Önce Çocuk” adlı kamu spotu sinevizyon gösterisinin ardından, sırasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin birer konuşma yaptı.

Bayan Gül törende yaptığı konuşmada, çocuk hakları konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Çocuk Festivalinin kapanış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“İNSANLIĞIN EN BÜYÜK KAZANIMLARINDAN BİRİ, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDİR”

Konuşmasında Bayan Gül, “İnsanoğlu var olduğu günden bu yana daha adil ve daha eşit bir dünyaya ulaşmak için mücadele etmektedir. Bu mücadelenin sonunda elde edilen en büyük kazanımlardan biri temel hak ve özgürlüklerdir. İnsan hakları, hiçbir fark ve ayrım gözetilmeksizin her insanın doğuştan gelen haklarıdır. Uluslararası sözleşmeler ve ülkelerin iç hukuk düzenlemeleriyle güvence altına alınmıştır. Ancak teoride sağlanan tüm bu iyi niyetli gelişmelere rağmen uygulamada halen pek çok sorunla karşılaşıldığı da bir gerçektir. Günümüzün modern dünyasında bile herkesin eşit fırsatlara, eşit şartlara sahip olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değil. Bu eşitsizlikten en çok etkilenenler de şüphesiz ki çocuklar… Değerli Misafirler, bu konuda istatistiklerin karşımıza çıkardığı tablo gerçekten ürkütücü… Bugün dünyada bir milyar çocuk açlıkla mücadele ediyor. Zatürre, sıtma, kızamık ve kötü beslenme gibi önlenebilir sebepler yüzünden her gün binlercesi ölüyor. Pek çok çocuk hayatı boyunca temel sağlık ve eğitim imkânlarından hiç faydalanamıyor. Şiddet, istismar, sömürü, ayrımcılık ve ihmal gibi olumsuzluklara karşı korunamıyor” dedi.

ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ’NİN ÖNEMİ

Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, insanlık adına utanç verici bu tabloyu değiştirmek amacıyla uzun yıllar sürdürülen çalışmalar neticesinde ortaya çıktığını belirten Bayan Gül, bunun, dünyanın dört bir yanında yaşayan masum, savunmasız çocukların haklarını güvence altına alan ve bu konudaki uluslararası standartları oluşturan çok önemli bir belge olduğunu vurguladı.

Bayan Gül, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından yirmi üç yıl önce kabul edilen bu sözleşmenin, dünyada en yaygın şekilde onaylanan insan hakları anlaşması olduğuna işaret ederek, ülkemizin de taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, 1994 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanarak iç hukuk kuralına dönüştürüldüğünü ve bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını hatırlattı.

“EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA HAK ETTİKLERİ YARINLARI KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın korunması, sosyal, psikolojik, fiziksel her türlü ihtiyaçlarının karşılanması, zihinsel ve duygusal kapasitelerinin geliştirilmesi ve en nihayetinde mutlu, sağlıklı, başarılı bireyler olarak hayata hazırlanması, ülke olarak öncelikli konularımız arasında… En büyük zenginliğimiz olan çocuklarımıza hak ettikleri aydınlık yarınları kurmak amacıyla, devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla her türlü imkânı seferber etmiştir. Ne mutlu bize ki, son yıllarda her alanda sağlanan istikrarlı gelişmeye paralel olarak eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerde de kayda değer bir ilerleme görüyoruz. Özellikle devlet koruması altındaki çocuklarımızın hayat standartlarının, bu konuda önemli bir ölçü olduğunu düşünüyorum. Bu çocuklarımızla sık sık bir araya geliyorum, gittiğim her ilde sevgi evlerini, yuvaları, okulları ziyaret etmeye çalışıyorum. Koruma altındaki bu çocuklara sunulan imkânların sürekli iyileştirildiğine şahit olmak, onların gözündeki ışıltıyı görmek, mutlu ve huzurlu olduklarını, geleceğe ümitle baktıklarını hissetmek beni her şeyden çok mutlu ediyor.”

“KADIN TİTİZLİĞİ VE DUYARLILIĞIYLA OLUŞTURULAN SİNERJİ, BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATACAKTIR”

Bu noktada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başarılı çalışmalarının göz ardı edilemeyeceğini de belirten Bayan Gül, toplumun dezavantajlı kesimlerinin sorunlarıyla uğraşan bu Bakanlıkta, Bakan Şahin’in öncülüğünde kadın titizliği ve duyarlılığıyla oluşturulan sinerjinin, daha pek çok başarıya imza atacağına inandığını ifade ederek, Bakan Şahin’in şahsında özveriyle çalışan herkese tebrik ve takdirlerini iletti.

“ÇOCUKLAR BİZİM EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ, YARINLARIMIZIN DA TEMİNATIDIR”

Bayan Gül, çocuklara da şöyle seslendi: “Sevgili Çocuklar; sizler bizim en değerli varlığımız, yarınlarımızın da teminatısınız. Hepimiz sizlere en iyi imkânları sağlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler de her adımınızı bunun bilinci ve sorumluluğuyla atmalısınız. Büyüklerinizin hatalarını tekrarlamadan, daha iyisini yapmaya, daha güzeline ulaşmaya çalışmalısınız. Sizler için her şeyin en iyisini istiyoruz. Bizim isteyip de size sağlayamadıklarımızı, gelecek nesillere sizler sağlayacaksınız. Bu ülkeyi çok daha ileri götüreceksiniz. Yeter ki derslerinize çok çalışın. Başarılı olmayı isteyin. Hedeflerinizi yüksek tutun. Çünkü bir anne olarak biliyorum ki istediğiniz, hedeflediğiniz her şeyi yapabilecek kapasiteniz var. Bunu iyi değerlendirin. Çocuklar, bildiğiniz gibi, çağımız rekabet çağı. Ancak siz, başkalarıyla değil, kendinizle yarışın ve her zaman elinizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edin. Yeteneklerinize göre mutlaka sanatın veya sporun bir dalıyla ilgilenin. Sürekli kendinizi geliştirmeye çalışın. Bol bol okuyun. Çünkü başarının yolu kitaptan geçer. Kitaplar size sadece yeni şeyler öğretmekle kalmaz, hayal dünyanızı zenginleştirir, ufkunuzu açar. Bütün bunların yanında da çocukluğunuzu doya doya yaşayın. Bu sizin en doğal hakkınız, bizim de size karşı görevimiz.”

Çocuk Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan, yarışmalarda derece alan tüm çocukları kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Bayan Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin başta olmak üzere organizasyonda emeği olanlara da teşekkür etti.

ÇOCUKLARDAN YÖRESEL HALK OYUNLARI

Bayan Gül’ün konuşmasının ardından Fatma Gürecioğlu, türkülerden oluşan mini bir konser verdi. Düzenlenen yarışmada dört kategoride birinci olan eserlerin tanıtılmasının ardından Antalya ve Malatya’dan gelen çocuklar, sırasıyla bu yörelere ait halk oyunlarını sergilediler.

Bayan Gül’ün birinci olan çocuklara ödüllerini vermesinin ardından toplu fotoğraf çekildi ve tören sona erdi.

Kompozisyon Birincisi: Seher Karakoç (15)
İstanbul TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi

Resim Birincisi: Nida Doğu (15)
Sakarya Sabiha Hanım İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi

Şiir Birincisi: Sebil Nur Korkmaz (15)
Afyonkarahisar Ayşegül Arsoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8. sınıf öğrencisi

Kısa Film Birincisi: Ceyda İyimaya (15)
Ankara Özel Samanyolu Nurettin Topçu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı