KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29.10.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’de gerçekleştirilen ilk törenin ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini ilk kez Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde Bayan Gül ile birlikte tören birliklerini selamlayan ve geçit törenini izleyen Cumhurbaşkanı Gül’ün, akşam Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyona siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Anıtkabir’de mozoleye çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu ve Misak-ı Millî Kulesi’nde bulunan şeref defterine şunları yazdı:

Atatürk Kültür Merkezi

“Aziz Atatürk, bugün, önderliğinizde, yüce milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıl dönünümünü coşku içinde idrak ediyoruz.

Anıtkabir
Kabul Töreni
Atatürk Kültür Merkezi
Resepsiyon Karşılama
Resepsiyon

Her alanda kapsamlı dönüşümler gerçekleştiren, demokrasisini olgunlaştıran, insan hak ve özgürlükleri konusunda büyük mesafeler alan, ekonomisini güçlendiren, yapısal reformları sürdüren bir ülke olmanın gururuyla huzurunuzdayız.

Çankaya Köşkü'nde Tebrikleri Kabul

Cumhuriyetimizi nitelikleriyle korumak ve yüceltmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Anıtkabir'de İlk Tören

Geçen 89 yılda katettiğimiz mesafe, Türkiye’nin yarınları öncü bir ülke ve cazibe merkezi olarak kucaklayacağının da işaretidir.

Cumhuriyet Bayramı'nda millet olarak hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size, minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı sunuyoruz.

Ruhunuz şad olsun…”

CUMHURBAŞKANI GÜL TEBRİKLERİ İLK KEZ ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE KABUL ETTİ

Anıtkabir’deki törenin ardından Çankaya Köşkü’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini ilk kez Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Yıldırım Akbulut ve Mehmet Ali Şahin'in de aralarında bulunduğu eski başbakan ve TBMM başkanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleri, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, yüksek yargı organı üyeleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, bakan yardımcıları, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Boyalı, Ankara'daki üniversitelerin rektörleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yüksek rütbeli askerler, bürokratlar ile yabancı misyon şefleri Cumhurbaşkanı Gül'e tebriklerini iletti.

Ulusal ve resmî bayramlarla ilgili yönetmelik uyarınca Cumhurbaşkanına tebriklerin iletildiği tören, ilk kez Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GEÇİT TÖRENİ

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Bayan Gül ile Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlar ile tören birliklerini selamladı ve geçit törenini izledi. Bayan Gül, AKM’deki törenlere ilk kez katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül tören alanına, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte üstü açık arabayla geldi. Polis atlı birlikleriyle jandarma ve polis motorize ekiplerinin eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, tören birliklerini ve vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların kendisine yönelik sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi.

TÜRK BAYRAĞI TAŞIYAN PARAŞÜTÇÜLERİN GÖSTERİSİ

Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün protokoldeki yerini almasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Bu sırada, Türk Hava Kurumu ve TSK paraşütçüleri atlayış gerçekleştirdi. Türk bayrağı taşıyan paraşütçülerin atlayışı hem protokol hem de vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini Orgeneral Özel ile ayakta izledi.

DEVLETİN ZİRVESİ AKM’DE

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yüksek yargı organlarının başkanları ve kabine üyeleri katıldı.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE RESEPSİYON

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, akşam Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle Çankaya Köşkü’nde bir resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ile birlikte davetlilerle tek tek tokalaştı ve resepsiyon sırasında konuklarıyla sohbet etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı