Yeni Yükseköğretim Sistemi, Çankaya Sofrası’nda Ele Alındı

08.10.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Yeni Yükseköğretim Sistemi, Çankaya Sofrası’nda Ele Alındı

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yükseköğretim sistemi ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Çankaya Sofrası’nda, YÖK Başkanı Çetinsaya, Eskişehir Milletvekili Avcı, bazı üniversite yöneticileri ve öğretim üyelerini ağırladı.

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Eskişehir Milletvekili ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardar, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, İstanbul Politikalar Merkezi Kurucu Direktörü Prof. Dr. Üstün Ergüder ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli katıldı.

“YENİ YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİYLE İLGİLİ KANUNUN GENİŞ KATILIMLA YAPILMASI ÖNEMLİ”

Yükseköğretim sistemiyle ilgili araştırmaları gerçekleştiren ve konuyla ilgili düşünce üreten isimlerin davet edildiği yemekte Cumhurbaşkanı Gül, katılımcıların görüşlerini dinledi ve kendi görüşlerini paylaştı. Yeni yükseköğretim sistemiyle ilgili tartışmaların, tasarı yasaya dönüşmeden yapılması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, kanunun geniş katılımla yapılmasının ve ortak görüşü yansıtmasının önemini vurgulayarak katılımcıları tartışmalara katkı sağlamaya ve aktif olmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Gül, son olarak 14 Mart 2011’de Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile Ankara’daki tıp fakültelerinin dekanları ve bazı devlet hastanelerinin başhekimlerini Çankaya Sofrası’nda ağırlamıştı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı