Türk Konseyi 2. Zirvesi Bişkek’te Gerçekleştirildi

23.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türk Konseyi 2. Zirvesi Bişkek’te Gerçekleştirildi

 

Türk Konseyi 2. Zirvesi, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlendi. Cumhurbaşkanı Gül, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, üye ülkeler arasında çeşitli alanlarda iş birliği anlaşmaları da imzalandı.

 

İkili Görüşmeler
İşbirliği Anlaşmaları
İkili Anlaşmalar
Uğurlama

 

Bişkek’teki Ala Arça Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türk Konseyi 2. Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile görüştükten sonra heyetler arası görüşmelere de katıldı. Görüşmelerden önce ise liderler aile fotoğrafı çektirdiler.

 

 

İMZALANAN ANLAŞMALAR

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Atambayev, Nazarbayev ve Rasizade ile Bişkek Zirvesi Deklarasyonu’nu imzaladı.

Dışişleri bakanları da Türk Konseyi Genel Sekreterliği’nin finansmanı anlaşmasını imzaladı. Millî Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve diğer üye ülkelerin ilgili bakanları ise Astana’da Türk Akademisi ile Bakü’de Türk Kültür Miras Vakfı kurulmasına ilişkin anlaşmalara imza koydu.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRKİYE' YE DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Manas Havalimanı'ndan Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Sebahattin Balcı ve öteki ilgililer uğurladı.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı