KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftarda Buluştu

24.07.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftarda Buluştu

 

Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte şehit yakınları ve gaziler için Dolmabahçe Sarayı'nda iftar yemeği veren Cumhurbaşkanı Gül, “Hangi mahallede, köyde, kazada, şehirde bir şehit, gazi varsa onlar oraların baş tacı edilmesi gerekenleridir. Ben aslında sizleri buraya davet edip, sizlerle beraber olmakla bu işareti hem bütün vatandaşlarıma, halkımıza, kamu görevlilerimize, hem de devlet organlarımıza veriyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada, Ramazanın herkese hayırlar getirmesi memleketimizde barış, huzur olması, terörün ve yanlış işlerin durması dileğini ifade etti.


TRT Haber

Karşılama
Cumhurbaşkanı Gül'ün
Konuşması

Ziyaretler

Cumhurbaşkanı Gül, her yıl Ramazanda şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiğini hatırlatarak, “Maalesef ülkemizde terör devam ettiği için şehitlerimiz hâlâ var. Bugün, bu iftara gelirken de, öğleyin Van'da şehit olan bir evladımızın cenazesine katılarak geldim” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, terörü durdurmak için devletimizin elinden geleni yaptığını, yapmaya da devam edeceğini vurgulayarak, “Maalesef dünyanın her tarafında olduğu gibi memleketimizde de yanlış yapmakta ısrarlı olanlar var. Şüphesiz ki bunlara da fırsat vermemek için elimizden gelen her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz” dedi.

“SİZLER EN DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZSİNİZ”

İftar yemeklerinde, şehit yakınları ve gazilerin her zaman en değerli misafirleri olduğunu söylediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı  Gül, şehit haberi geldiğinde herkesin yüreğine ateş düştüğünü belirterek, “İnşallah gelecek sene sizlerin sayısı daha az olur. Her sene duamız, gayretimiz bu” dedi. Cumhurbaşkanı  Gül, gidenleri geri getirmenin mümkün olmadığını ancak, vatan için, millet için, ülkesi için, inançları için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden şehitlerimizin hatıralarını baş üstünde tuttuğumuzu ve şehitleri gururlarımız olarak gördüğümüzü söyledi.

“KİMSE KENDİNİ YALNIZ HİSSETMESİN”

Konuşmasında, “Hangi mahallede, köyde, kazada, şehirde bir şehit, gazi varsa onlar oraların baş tacı edilmesi gerekenleridir. Ben aslında sizleri buraya davet edip, sizlerle beraber olmakla bu işareti hem bütün vatandaşlarıma, halkımıza, kamu görevlilerimize, hem de devlet organlarımıza veriyorum” diyen Cumhurbaşkanı  Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ateş düştüğü yeri yakıyor tabii ki. Cenazeleri kaldırıyoruz elimizden geldiği kadar sizlerle hep beraber oluyoruz. Ama ondan sonra da kendinizi yalnız hissetmeyin. Ne zaman bir ihtiyacınız olursa, ne zaman bize ihtiyacınız olursa. Bulunduğunuz yerde kaymakamı, valiyi herhangi bir devlet organının başının kapısını hiç teklifsizce çalın veya bizleri arayın. Hiç tereddüt etmeyin ve bizlere herhangi bir şey söylediğinizde inanın ki onları sonuna kadar takip ederiz. Sizlerle yakından ilgileniriz. Çünkü siz en değerli varlıklarınızı bu vatan için feda ettiniz. Bunun kıymetini biliyoruz. Gazilerimiz aynı şekilde şehitliği göze aldılar, ama gazi oldular. Onların da şifa bulması, hayatlarını mutlu bir şekilde devam ettirmeleri için hepimiz sorumluyuz. Bunu özellikle söylüyorum ki kimse kendisini yalnız hissetmesin, herkes bir derdi olduğunda, (şehitlerimiz gitti, biz unutulduk) diye bir hissiyata kapılmasınlar” dedi.

“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN TALEPLERİ TEK TEK TAKİP EDİLECEK”

Şehit aileleri ve gazilerden masalarında bulunan görevlilere taleplerini iletmelerini isteyen Cumhurbaşkanı  Gül, isteklerin tek tek takip edileceğini vurguladı.

Şehitlik ve gaziliğin kutsal olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı  Gül, İstiklal marşımızın yazan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Destanı’nda “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağucunu açmış duruyor Peygamber” dizelerini hatırlattı.

“BU ÜLKEDE YAŞAYAN HERKES BİRİNCİ SINIF VATANDAŞTIR”

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını şöyle tamamladı: “Arzumuz, yanlışta olanların, eli kanda, silahta olanların bu yolun yanlış olduğunun farkına artık varmaları ve hem kendilerini, hem ailelerini, hem kanına girip üzdükleri insanların hayatını zehir etmeye son vermeleridir. Şunu da herkesin bilmesi gerekir; devletin, milletin bölünmezliği için, devletin otoritesi için, halkımızın huzuru için şüphesiz ki hiçbir taviz verilmeyecektir. Bu güzel memleket hepimizin memleketidir, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle herkesindir. Bu ülkede yaşayan herkes, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Noksanlıklarımızı, eksiklerimizi konuşarak, anlaşarak düzeltmek de hepimizin görevidir. Ama kim ki silaha sarılır, kim ki şiddete başvurur, bunu asla kabul etmek mümkün değildir. Onun için yanlışta olanlara bir kez daha sesleniyorum, 'Gelin, bu yoldan vazgeçin” dedi.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Gül, şehit yakınları ve gazilerin herhangi bir ihtiyaçları olduğunda kendilerine bildirmelerini ifade ederek, şehit yakınlarına tekrar başsağlığı ve gazilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İftar yemeğine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın katıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı