97. Dönem Kaymakam Adayları Çankaya Köşkü'nde

18.07.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
97. Dönem Kaymakam Adayları Çankaya Köşkü'nde

97. Dönem Kaymakam adaylarını kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların bulundukları yerde devleti temsil ettiklerini ve devletin kapısı olduklarını kaydederek, “Yeri geldiğinde, devletin gücünü otoritesini, şefkatini gösterecek, yeri geldiğinde, ‘Kimse yok mu elimden tutacak, sesimi işitecek’ diyen insanları devlet olarak ilk işiten sizler olacaksınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve 97. Dönem Kaymakam adaylarını Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül yaptığı konuşmada, kaymakam adaylarını Çankaya Köşkü’nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir kariyer mesleği olan kaymakamlığın Türk devlet sisteminde önemli yeri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların önemli bir eğitim sürecinden geçtiklerini hatırlatarak, “Eğitim sürecini devam ettirin, eğitim sürekli bir şey” tavsiyesinde bulundu. Türkiye’nin neresinde bulunulursa bulunulsun dünyanın her tarafıyla gelişen teknoloji sayesinde iletişimin mümkün olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların bu imkânlardan faydalanarak eğitimlerini sürdürmelerinin önemine değindi.

 

 

“GİTTİĞİNİZ YERİN, NÜFUSU, BİLİNİRLİĞİ NE OLURSA OLSUN İŞİNİZİ ÇOK CİDDİ TUTUN”

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların bulundukları yerde devleti temsil ettiklerini ve devletin kapısı olduklarını aktararak, “Yeri geldiğinde, devletin gücünü otoritesini, şefkatini gösterecek, yeri geldiğinde, ‘Kimse yok mu elimden tutacak, sesimi işitecek’ diyen insanları devlet olarak ilk işiten sizler olacaksınız” dedi. Kaymakamlara, “Gittiğiniz yerin, nüfusu, bilinirliği ne olursa olsun işinizi çok ciddi tutun” tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, işlerini ciddi tutmaları halinde kaymakamların hem vatandaşlar hem de kendi yöneticileri tarafından fark edileceklerini bildirdi. Kaymakamların görev yerlerinde hem halka, hem de bürokrasiye önderlik yapmaları gerektiğini de söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların, ancak görev heyecanı ve öğrendiklerini taşımaları halinde önderlik yapabileceklerini söyledi. Bulundukları dönemde kaymakamların, görev yerlerini bir adım daha ileri götürmeyi hedef edinmeleri gerektiğini de aktaran Cumhurbaşkanı Gül, gittikleri yerleri kendi seviyelerine çıkarmalarının önemli olduğunu belirtti.

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN İŞLERİNİZİ KONTROL EDİN Kİ, ORADA BAŞARILI OLUN”

Cumhurbaşkanı Gül, “Vatandaşların kapısını çalın, vatandaşlar da sizin kapınızı rahatlıkla çalabilsin. Gece gündüz demeden işlerinizi kontrol edin ki, orada başarılı olun. Her yerde bir zor iş vardır. Önceliğiniz iyi seçin, döneminiz içerisinde onu başarmak için de kendinize and için ve onu başarın. Bunları yaptığınız süre içerisinde hem kendinizi de eğitmiş olursunuz, hem de fark edilirsiniz ve daha büyük görevlere layık görülürsünüz” dedi.

DEĞİŞEN TÜRKİYE’DE KAYMAKAMLARIN  ROLÜ

Ülkemizin çok değiştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, değişen Türkiye ve her ilçeyi değiştirecek lokomotiflerin de kaymakamlar olduğunu söyledi. Türkiye’nin artık demokratik, hukuk ve hoşgörü standartlarının çok daha farklı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamlardan, bu konularda çok daha dikkatli olmalarını istedi. Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların otoritelerini şefkatli olarak ve olacak şeylere “Evet” diyerek kullanmalarının önemli olduğunu söyledi.

Konuşmasında, “Siz ne kadar çok başarılı olursanız, biz de devlet sistemi olarak o kadar başarılıyız demektir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca kaymakamların eğitiminde emeği geçenleri de tebrik etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı