KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri Temasları

21.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri Temasları

 

Kayseri’de, Emel-Mehmet Tarman Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören çocukları ve Kayserispor tesislerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hobi bahçelerinde de incelemelerde bulundu.

EMEL-MEHMET TARMAN ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Erkilet Cami-i Kebir Mahallesi'ndeki Emel-Mehmet Tarman Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastane girişinde Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Hastanede tedavi gören çocukları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, çocuklarla sohbet ederek doktorlardan sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı ve çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Cumhurbaşkanı Gül, hayırsever Emel-Mehmet Tarman çiftine hastaneyi yaptırdıkları için bir plaket verdi.

Daha sonra Karpuzatan Hobi Bahçeleri'nde sebze yetiştiren vatandaşları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bahçelere konuk oldu. Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla sohbet etti ve incelemelerde bulundu.

“KALKINMA SADECE FABRİKALARIN OLMASI DEMEK DEĞİLDİR”

Ardından Kayserispor tesislerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’e tesisler hakkında bilgi sunuldu ve üzerinde ‘Abdullah Gül’ yazan 38 numaralı Kayserispor forması hediye edildi. Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma'nın tesislerle ilgili olarak, “Türkiye ve Avrupa'nın en iyi tesislerinden bir tanesi” şeklindeki açıklaması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Anadolu'nun ortasında ne iş olursa olsun, bu üniversite, sanayi, spor olabilir, eğer standartlar böyle yüksek olursa herkes onları referans alır ve ona göre bütün bölge, şehir, Anadolu'nun her tarafı gerçek anlamda kalkınmış olur. Kalkınmak yoksa sadece fabrikaların olması değil. Kalkınmak sporda, kültürde, ticarette, sanayide, eğitimde, her alanda bir gelişme varsa kalkınmak ona denir” dedi.

KAYSERİSPOR TESİSLERİNDE İNCELEME

Cumhurbaşkanı Gül, Kayserispor ile ilgili hem altyapı hem de tesisler anlamında duyduklarından mutlu olduğunu ve yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade ederek şöyle söyledi: “Bu tesisler birkaç ay sonra bittiğinde herhalde Türkiye'nin en iyi tesisleri olacak. İşin iyi bir yanı da şu; 'bütün büyük kulüpler mali sıkıntı içindeyken siz nasıl yapıyorsunuz' dedim. 'Borcumuz yok, ihtiyacımız da yok. Bu tesislerin malzemelerinin parasını hep ödedik' dedi Başkan. Buna da çok sevindim. Hesaplarını, kitaplarını iyi biliyorlar.''

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı