KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Silikon Vadisi'nde

24.05.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Silikon Vadisi'nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD temasları çerçevesinde Silikon Vadisi’nde bulunan şirketlere ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül sırasıyla Google, Facebook, Microsoft ve San Francisco’da bulunan Twitter’i ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Google
Facebook
Microsoft
Twitter

Cumhurbaşkanı Gül, bilişim dünyasının merkezi kabul edilen Silikon Vadisi’nde bulunan Google’ı ziyaretinde, şirket kurucusu Sergey Brin ve İletişim ve Kamu Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Rachel Whetstone tarafından karşılandı. Çalışma ofislerinde ve dinlenme tesislerinin bulunduğu binada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül’e çalışmalar hakkında bilgi sunuldu.

CUMHURBAŞKANI GÜL, GOOGLE’IN TÜRK ÇALIŞANLARIYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Brifingin ardından da iki boyutlu Google Earth programı kullanılarak İstanbul Tarabya Köşkü, yakın plan olarak Cumhurbaşkanı Gül’e gösterildi. Dünya üzerindeki Google kullanıcılarını gerçek zamanlı olarak aktaran harita ekranını inceleyen ve Google'ın üzerinde çalıştığı insansız araç projesi hakkında da Yeni İş Geliştirme Bölümü Direktörü Seval Öz’den bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, Google’ın Türk çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAYAN GÜL FACEBOOK’TA

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Facebook Genel Merkezini ziyaret etti. Kurum girişinde Facebook yöneticilerinden Sheryl Sandberg'in karşıladığı Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, ‘Facebook Karatahtası’na isimlerini yazdı. Cumhurbaşkanı Gül’e Facebook’un çalışmaları ve kurum hakkında bilgi verildi. Cumhurbaşkanı Gül Facebook’un ardından Microsoft’u ziyaret etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL TWİTTER’İN KALBİNDE

Cumhurbaşkanı Gül, San Francisco temaslarının dördüncü gününde Twitter’i ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Twitter CEO’su Dick Costolo tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e, uluslararası ekip ve Türk çalışanların katılımlarıyla bir brifing verildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı