KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'e San Francisco’nun Anahtarı Verildi

22.05.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'e San Francisco’nun Anahtarı Verildi

 

Şikago’daki temaslarının ardından San Francisco’ya geçen Cumhurbaşkanı Gül, şehirde faaliyet gösteren Türk sivil toplum dernekleri temsilcilerini kabul etti. Temasları çerçevesinde Belediye Başkanı Lee’nin onuruna verdiği resepsiyona da katılan Cumhurbaşkanı Gül’e, San Francisco'ya gelen ilk Türk Cumhurbaşkanı olmasından dolayı şehrin sembolik anahtarı takdim edildi.

Şikago’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  San Francisco’ya geçti.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü San Francisco Havaalanı’nda Belediye Başkanı Edwin Mah Lee, Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu ve diğer ilgililer karşıladı.

TÜRK SİVİL TOPLUM DERNEKLERİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL

Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde San Francisco’da Türk sivil toplum dernekleri temsilcilerini kabul etti. Kabule, yirmi beş dernek başkanı katıldı. Ardından kaldığı otelde San Francisco Belediye Başkanı Edwin Mah Lee’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra onuruna verilen resepsiyonda Batı Yakası’nda yaşayan vatandaşlarımızla bir araya geldi. Resepsiyona katılan San Francisco Belediye Başkanı Edwin M. Lee, Cumhurbaşkanı Gül'e San Francisco'ya gelen ilk Türk Cumhurbaşkanı olmasından dolayı şehrin sembolik anahtarını takdim etti.

BÖLGEYİ ZİYARET EDEN İLK TÜRK CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyonda yaptığı konuşmaya San Francisco Belediye Başkanı Lee'ye teşekkür ederek başladı. Cumhurbaşkanı Gül, hayatı değiştiren sosyal medyanın öncülüğünü yapan kuruluşlara ev sahipliği yaptığı için San Francisco'nun büyük önemi olduğunu söyledi. Uzun zamandır bu ziyareti düşündüğünü ve NATO zirvesi vesilesiyle bu iki ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bölgeye gelen ilk Türk Cumhurbaşkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

“ÇİN'DEN SONRA DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİYİZ”

Türk ekonomisinin son yıllarda gerçekleştirdiği gelişmeye de değinen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Çin'den sonra dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğuna dikkat çekerek, en çok yatırımın eğitime, üniversitelere ve gençliğe yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında burada yaşayan Türklere de çağrıda bulunarak, “Bir taraftan burada yaşamaya devam edin ama, Türkiye'ye dönmek isterseniz de size çok daha iyi şartlar sunacağımızdan da emin olun” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı