KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül'ün Şikago Programı

21.05.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül'ün Şikago Programı

 

Hayrünnisa Gül, Şikago'da, 1933 yılında açılan ve en büyük bilim müzelerinden biri olan Bilim ve Sanayi Müzesi ile dünyanın birçok yerinden yaklaşık 2,5 milyon bitki çeşidinin yer aldığı Şikago Botanik Bahçesi’ni gezdi.

Bilim ve Sanayi Müzesi
Şikago Botanik Bahçesi

NATO Zirvesi kapsamında Şikago'da bulunan first ladylerle birlikte Gary Comer Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulunan ve ABD First Lady’si Michelle Obama'nın verdiği akşam yemeğine katılan Bayan Gül, programı çerçevesinde Bilim ve Sanayi Müzesi ile Şikago Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti.

1933'TE AÇILAN BİLİM VE SANAYİ MÜZESİ

1933 yılında açılan ve en büyük bilim müzelerinden biri olan Bilim ve Sanayi Müzesi’nde, önce ilgililerle birlikte eski ve tarihî ulaşım araçlarının sergilendiği alanı gezen Bayan Gül, ardından bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapıldığı bölümleri dolaştı.

Kendisine eşlik eden uzman ile birlikte çığ, hortum, tsunami, şimşek ve gökkuşağı gibi doğal olayların bilimsel çalışmalar ile yapay ortamda gerçekleştirildiği simülasyonları inceleyen Bayan Gül, daha sonra insan anatomisinin anlatıldığı sergiyi dolaştı.

Bebeğin anne karnında geçirdiği dönemin gerçek fetüslerle anlatıldığı bölümü ilgiyle inceleyen Bayan Gül, beyin gücüyle iki oyuncunun topu hareket ettirerek oynadığı oyunu da seyretti.

2,5 MİLYON BİTKİ ÇEŞİDİNİN YER ALDIĞI ŞİKAGO BOTANİK BAHÇESİ

Bayan Gül, programı kapsamında dünyanın birçok yerinden yaklaşık 2,5 milyon bitki çeşidinin yer aldığı Şikago Botanik Bahçesi’ni de gezdi. Parktaki bitkileri yakından inceleyen Bayan Gül, yetkililerden parkta bulunan bazı bitkiler hakkında bilgi aldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı