KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Obama'dan Lider Eşleri Onuruna Akşam Yemeği

20.05.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Obama'dan Lider Eşleri Onuruna Akşam Yemeği

 

NATO Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarının eşlerine yönelik düzenlenen program kapsamında first ladylerle birlikte Gary Comer Gençlik Merkezi'ni gezen Hayrünnisa Gül, akşam da ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın onurlarına verdiği yemeğe katıldı.

Şikago Sanat Enstitüsü'nde düzenlenen yemek öncesinde Bayan Obama ve diğer konuklar ile birlikte enstitünün önemli sanat galerilerini gezen Bayan Gül, daha sonra lider eşleri ile birlikte akşam yemeğinin verildiği salona geçti. Basına kapalı olarak gerçekleşen yemek yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

“BAYAN OBAMA'NIN KONUŞMASI HERKESİ DUYGULANDIRDI”

Şikago'daki programları ile ilgili sorulan bir soru üzerine Bayan Gül, Afrika kökenli Amerikalıların ağırlıklı olarak yaşadığı bir bölgede kurulan ve onların üniversiteye devam etmelerini sağlamak için faaliyet gösteren merkezin kendisini oldukça etkilediğini ifade etti.

Merkezde gençlerin sebze ve meyve yetiştirdiği bahçeyi dolaştıklarını ve yaptıkları yemeklerden tattıklarını ifade eden Bayan Gül, öğrencilerin kendileri için hazırladığı dans ve müzik gösterisini beğeniyle izlediklerini, zaman zaman da onlara eşlik ettiklerini kaydetti.

Gençlik Merkezi'nde Bayan Obama'nın çok güzel ve duygusal bir konuşma yaptığını belirten Bayan Gül, gençlere “Çok çalışırsanız başarının sınırı yoktur” sözleriyle seslenen Bayan Obama'nın kendi hayat hikâyesini de anlattığını kaydetti.

Akşam yemeğinden ayrılırken Bayan Obama'yı Türkiye'ye davet ettiğini belirten Bayan Gül, kendisinin de gelmeyi çok istediğini ancak seçim kampanyası nedeniyle bu yaz olmasa da daha sonra Türkiye'yi mutlaka görmek istediğini söylediğini ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı