Cumhurbaşkanı Gül, Haber Kameramanları Derneği'nin Ödül Törenine Katıldı

03.05.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül,  Haber Kameramanları Derneği'nin Ödül Törenine Katıldı

Haber Kameramanları Derneği’nin “ZOOM 2011 Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüleri Yarışması”  ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, “Her gün akşam bizleri televizyonların başında tutan sizlersiniz. Sizlerle beraber olmaktan çok memnunum. Eminim ki sizin imkânlarınız düzeltilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törende sahiplerine ödülleri verdikten sonra yaptığı konuşmada kameramanlar olmazsa televizyonun tadının olmayacağını belirterek, “Dolayısıyla her gün akşam bizleri televizyonların başında tutan sizlersiniz. Ancak biraz önce dernek başkanından kameramanların durumunu, maaşlarını öğrenince çok üzüldüm gerçekten. Sizler bizi takip ederken hep şunu söylerim; ‘Bu kadar ağır yükü taşıyorlar, sıcakta, soğukta.’ Bunu samimi olarak söylüyorum, gerçekten üzülürüm. Hele hele erkeklerin yanında genç hanımlar var. Bir bakıyorum onların omuzlarında ağır kameralar var. Gerçekten bazen çok üzülüyorum, ‘Biri gitsin de alsın omuzlarından kamerayı’ diyorum. Olağanüstü yorucu bir iş olduğunu biliyorum. Bizde de, Cumhurbaşkanlığında da kameramanlar en çok yorulanlardan” dedi.

 

 

“SİZLER GEÇEN ZAMANI ZAPT-U RAPT ALTINA ALIYORSUNUZ”

Foto muhabirlerinin makinesi ile kameralar yan yana konulduğunda aralarındaki farkın daha net ortaya çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Onların gecesine de gittim, size gelmemek olmazdı. Sizlerle beraber olmaktan çok memnunum. Buradan da bütün televizyon kanallarının yöneticilerine seslenmek isterim; böyle bir haksızlığı gidermeleri lazım. Sizler olmazsanız akşam ne seyrettirecekler. Eminim ki bunu duyacaklar ve sizin imkânlarınız düzeltilecektir. Sizler geçen zamanı zapt-u rapt altına alıyorsunuz; foto muhabirleri bir anı tespit ediyor ve zapt-ı rapt altına alıyorlar. İleride belgeseller gerektiğinde en çok yine sizin çektiklerinize ve sizin işlerinize arşivlerinize başvurulacaktır” dedi.

Konuşmasının sonunda kameramanlara başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Gül, ödül alan kameramanlar ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı