KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Çanakkale’de Çocuklarla Bir Araya Geldi

27.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Çanakkale’de Çocuklarla Bir Araya Geldi

 

Çanakkale ziyaretinde Cumhurbaşkanı Gül’e eşlik eden Bayan Gül, Nusret Mayın Gemisi ve Çimenlik Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Bir şehit ailesini ziyaret eden Bayan Gül, daha sonra da Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası’nda çocuklarla bir araya geldi.

Nusret Mayın Gemisi

NUSRET MAYIN GEMİSİ’Nİ ZİYARET

Hayrünnisa Gül, ilk olarak, orjinaline uygun olarak yapılan Nusret Mayın Gemisi’ni gezdi. Deniz Müzesi Komutanı Kıdemli Albay Can Uzunsoy tarafından karşılanan Bayan Gül, sinevizyon odasında Çanakkale Deniz Savaşlarını anlatan sunumu izledi. Bayan Gül, daha sonra gemi güvertesini ve mayınların bulunduğu bölümü inceledi.

ÇİMENLİK KALESİ

Gemi ziyaretinin ardından yürüyerek Çimenlik Kalesi’ne geçen Bayan Gül’e, Çanakkale Savaşları sırasında farklı milletlerin kullandığı toplar hakkında bilgi verildi.

Kalenin iç kesiminde sergilenen silah ve askeri malzemelerle ilgili de bilgi alan Bayan Gül, kale duvarına saplandığı halde patlamayan top mermisi ve havada çarpışan iki mermiyi yakından inceledi. Çimenlik Kalesi’nde, kara savaşlarının yapay cepheler oluşturularak anlatıldığı bölümde bir asker, cephede yaşananlardan kesitler canlandırdı.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET

Bayan Gül, daha sonra, Giresun’da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu 26 Nisan 2010’da şehit olan Jandarma Astsubay Ahmet Eryılmaz’ın eşi Tülay Eryılmaz’ı evinde ziyaret etti. Bayan Gül, Eryılmaz’ın 8. sınıftaki kızıyla sohbet ederek yakından ilgilendi.

HÜSEYİN ÖZCAN ÇOCUK YUVASI

Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası’na giden Bayan Gül, burada yuvayı yaptıran hayırsever Hüseyin Özcan, yuva yöneticileri ve çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Çocuklarla yaşam alanlarını gezen Bayan Gül, hazırlanan gösteriyi izledi. “Çanakkale” ve “Atam” şiirlerini okuyan çocuklar, Çanakkale Savaşlarını anlatan kısa bir oyunla dans ve folklor gösterileri sergilediler.

Çeşitli hediyeler verdiği çocuklarla tek tek ilgilenen Bayan Gül, derslerinin durumunu sorduğu çocuklardan çok çalışmalarını istedi. Bayan Gül, “Çok güzel okuyun. Bizler için en büyük mutluluk sizlerin başarısı. Sizlerle gurur duyuyoruz. Başarılarınız bizleri sizden bin kat daha mutlu ediyor” dedi.

Yaptıkları çeşitli hediyeleri Bayan Gül’e veren çocuklar da ziyaretten duydukları memnuniyeti, “Sizin gelmeniz bayram havası yarattı bizler için. Ziyaretinize çok sevindik. Vatana, millete hayırlı evlatlar olacağımıza söz veriyoruz” diyerek ifade ettiler. Bayan Gül, yuvada kalan çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı