KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Venlo 2012 Floriade Botanik Fuarı’nı Ziyaret Etti

19.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Venlo 2012 Floriade Botanik Fuarı’nı Ziyaret Etti

 

Hollanda ziyaretinin son gününde Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe Beatrix ile Venlo 2012 Floriade Botanik Fuarı’nı ziyaret etti ve Türk Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Botanik Fuarı
Öğle Yemeği
Sanat Koleksiyonu Sergisi
Uğurlama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve Kraliçe Beatrix ile konakladığı Amsterdam’dan trenle Venlo’ya geldi. Venlo Tren İstasyonu’ndan Hollanda Kraliyeti’ne ait otobüsle fuar alanına giden Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe ve beraberindekiler, burada Hollanda Başbakan Yardımcısı Maxime Verhagen ve yerel yöneticiler tarafından karşılandı. 

CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRK BAHÇESİ’NİN AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ve Kraliçe Beatrix, fuar özel defterini imzaladılar. Daha sonra fuar alanındaki Hollanda pavyonunu gezen Cumhurbaşkanı Gül ve Kraliçe Beatrix, yürüyerek Türk Bahçesi’nin bulunduğu alana geçtiler. 2016 EXPO Botanik Fuarı’na Antalya’nın ev sahipliği yapacak olması nedeniyle açılışta, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ve Antalya EXPO’nun organizasyonunu yürüten Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, Deniz Baykal'ı Kraliçe Beatrix ile tanıştırdı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ve Kraliçe Beatrix, içinde bir Türk evinin de bulunduğu bahçenin açılışını gerçekleştirdiler. 

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Kraliçe Beatrix’e, Antalya’daki EXPO Botanik Fuarı ile ilgili bilgi sunuldu.

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAYAN GÜL ONURUNA ÖĞLE YEMEĞİ

Botanik Fuarı’nı ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ve Kraliçe Beatrix ile Limburg Bölge Valisi Theo Bovens’in onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldı.

Venlo’dan 75 kilometre uzaklıktaki Maastricht kentine karayoluyla giden Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ve Kraliçe Beatrix, Mass Nehri üzerindeki köprüden bando eşliğinde yürüyerek geçtiler ve buradan Vali Konağı’na gittiler.

MERKEZ BANKASI SANAT KOLEKSİYONU SERGİSİ

Öğle yemeğinden sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Kraliçe Beatrix ile Bonnefanten Müzesi’nde Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

TÜRK VATANDAŞLARLA SOHBET

Bonnefanten Müzesi’ne gelişlerinde Cumhurbaşkanı Gül ve Hollanda Kraliçesi Beatrix’i, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Müze Direktörü Stijn Huijts karşıladı. Bonnefanten Müzesi’nden çıkışında kendisini bekleyen Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Gül’e yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Cumhurbaşkanı Gül, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Kraliçe Beatrix, Maastricht meydanında Cumhurbaşkanı Gül’ü resmî törenle uğurladı. Törenin ardından Kraliçe Beatrix, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül ile birlikte havaalanına gitti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı