KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Konserini İzledi

18.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Konserini İzledi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix ile Kraliyet Tropikal Enstitüsü’nde, iki ülke arasındaki ilişkilerin 400. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) konserini izledi.

Takdim
Konser
Resepsiyon

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası konserinin verildiği Kraliyet Tropikal Enstitüsü'ne gelişlerinde, bir grup Türk tarafından sevgi gösterisiyle karşılandılar.

İki ülke arasındaki ilişkilerin 400. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen konserin sunuculuklarını, Hollanda'da doğan Türkiye'nin 2002 Dünya Güzeli Azra Akın ile Türkiye'de yaşayan fotoğrafçı Wilco van Herpen yaptı. Akın sunumlarını Hollandaca olarak yaparken, Herpen ise Türkçe konuştu.

Konserde sırasıyla Hollandalı besteci Hendrik Andriessen'in ‘Kuhnau'nun Bir Teması Üzerine Çeşitlemeler’, Arjantinli besteci Astor Piazzola'nın ‘La Minör Melodi’ ve Türk besteci Ulvi Cemal Erkin'in ‘Sinfonietta’ eserlerini seslendiren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, konserin sonunda ise Dede Efendi'nin ‘Gülhinal’ parçasını icra etti.

Konseri, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hollanda Prensi Alexander ve Prenses Maxima, Cumhurbaşkanı Gül'ün heyetindeki iş adamları ve gazeteciler de izledi.

SABANCI VAKFI

Merhum Hacı Ömer Sabancı’nın sağlığında bir yaşam felsefesi olarak kabul ettiği “Bu topraklarda kazandıklarımızı bu toprakların insanları ile paylaşmak…” ilkesini benimseyen Sabancı kardeşler, hayır işlerini kurumsallaştırmak ve düzenli bir şekilde yürütebilmek amacıyla 1974’te Sabancı Vakfı’nı kurmuşlardır.

Sabancı Vakfı’nın var olma nedeni “Toplumsal potansiyelin gelişimini sağlamak ve toplumsal duyarlılık bilincini gelecek nesillere aktarmak için özgün, yenilikçi ve kalıcı değerler oluşturarak insanların hayatında fark yaratmak” olarak benimsemiştir. Vakıf bu çerçevede kalıcı eserler, burslar, ödüller ve kültür-sanat etkinlikleri gibi alanlarda yürüttüğü faaliyetlerine ek olarak; kadınlar, gençler ve engellilere eşit fırsatların yaratılması ve topluma aktif katılımları için proje geliştiren sivil toplum kuruluşlarına destek vermektedir.

Kuruluşundan bu yana, Türkiye geneline dağılmış 78 yerleşim merkezinde okullar, öğrenci yurtları, öğretmen evleri, sağlık kurumları, spor tesisleri, kültür merkezleri ve sosyal tesisler yaptırarak 120’den fazla kalıcı eser meydana getiren ve toplumun hizmetine sunan Sabancı Vakfı, 2009’dan bu yana Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nı da desteklemektedir.

Ayrıntılı Bilgi için: http://www.sabancivakfi.org

 

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI

Belli bir düzeyde müzik eğitimi ve yaşamı olan ülkelerdeki “Ulusal Gençlik Orkestrası” kavramını Türkiye’de de oluşturmak amacıyla Cem Mansur liderliğinde 2007’de kurulan proje, bir eğitim aracı olmasının yanı sıra, sosyal bilinçlendirme ve ülke tanıtımı projesi de olabileceğini göstermiştir. Türkiye’deki konservatuarlardan seçilen 100 başarılı genç müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, her yıl konservatuarlardan sınavla seçilen müzisyenlerle yeniden oluşturulmaktadır. 16-22 yaşları arasındaki müzisyenler her yaz üç haftalık bir kamp döneminin ardından yurt içi ve dışında konser turnelerine çıkmaktadırlar. Orkestranın çalışmalarının ayrılmaz bir parçası olan, müziğin sosyal gücüyle ilgili seminerlerin başında “Demokrasi Laboratuarı” gelmektedir. Bu etkinlikte orkestra, birlikte yaşam, liderlik, ötekileştirme, sorumluluk gibi kavramların ideal metaforu olarak incelenmektedir. TUGFO’nun genç müzisyenleri ilk Avrupa turnesini gerçekleştirdikleri 2008’den bu yana, teknik becerileri ve tükenmez enerjileriyle dinleyicileri etkilemeye devam etmektedirler.

Ayrıntılı Bilgi için: http://www.genclikfilarmoni.org

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı