KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Resim ve Heykel Müzesi ile Etnoğrafya Müzesini Gezdi

02.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Resim ve Heykel Müzesi ile Etnoğrafya Müzesini Gezdi

 

Hayrünnisa Gül, Resim ve Heykel Müzesi ile Etnoğrafya Müzesini gezdi. Bayan Gül’e, ziyareti sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eşlik etti.  

Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ne gelişinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından karşılanan Hayrünnisa Gül, Türk ressamların eserlerinin yer aldığı sergi salonlarını dolaştı.

Yetkililer sergilenen resimler hakkında bilgi verirken, Bayan Gül sanat eserlerinin ülkelerin en büyük zenginliği olduğuna dikkat çekerek, bu önemli mirasın aslına uygun bir şekilde korunarak yeni nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapan ve köklü bir geçmişi olan Türkiye’nin bu anlamda çok önemli bir birikime sahip olduğunu kaydeden Bayan Gül, ne yazık ki bu tarihi eserlerin korunması ve restore edilmesi konusunda hâlâ eksikliklerimizin olduğunu ifade etti.

Yıllar önce yapılan yanlış restorasyon çalışmaları nedeniyle bugün birçok eserin zarar gördüğünü ve bunun kültürel mirasımıza çok büyük zarar verdiğini söyleyen Bayan Gül, yanlış müdahale edip zarar vermektense eserlerin bozulmadan korunmasının daha doğru olacağını belirtti. Bayan Gül, maddi ve manevi değeri pahayla biçilemeyen bu eserlerin yeni nesillere en iyi şekilde aktarılmasının herkesin boynunun borcu olduğunu da ifade etti. 

Resim ve Heykel Müzesi’nin ardından beraberindekilerle birlikte Türk Sanatının Selçuklu Devrinden zamanımıza kadar devam eden örneklerinin sergilendiği Etnoğrafya Müzesi’ne geçen Bayan Gül, burada Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenmiş halk giysileri, süs eşyaları, halı, çini, seramik ve madeni eserleri inceledi. Bayan Gül, ayrıca kendisi için hazırlanan hat sergisini de gezdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı