KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bayan Gül, Bayan Klausova ile Çankaya Köşkü’nde Yenilenen Salonları Gezdi

14.02.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bayan Gül, Bayan Klausova ile Çankaya Köşkü’nde Yenilenen Salonları Gezdi

 

Hayrünnisa Gül, resmî karşılama töreninin ardından konuğu Livia Rosamunda Klausova ile birlikte Çankaya Köşkü’nde yenilenen kabul salonu ile resepsiyon salonlarını gezdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus ve eşi Livia Rosamunda Klausova’yı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı.

Büyük Şeref Kapısı’nın önünde basına poz verilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, bir süre konukları ile baş başa görüştü.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Çek Cumhurbaşkanı Klaus, heyetler arası görüşmelere geçerken, Bayan Gül, Bayan Klausova ile birlikte Çankaya Köşkü’nde yenilenen kabul salonu ve resepsiyon salonlarını gezdi.

Türkiye’ye yaptıkları ziyaret çerçevesinde Çankaya Köşkü’ne daha önce de geldiğini ve salonlarda büyük değişiklikler gözlemlediğini belirten Bayan Klausova’nın “Yenilenen Köşk’ü gezdirebilir misiniz?” talebi üzerine gerçekleşen gezi sırasında Bayan Gül, konuğuna yapılan çalışmaları ve yenilikleri anlattı.

Restorasyon çalışmalarına ilgi duyduğunu ve kendi ülkesinde de çeşitli çalışmalara öncülük ettiğini ifade eden Bayan Klausova, yapılan değişiklikleri çok beğendiğini ifade etti.

Resepsiyon salonunu gezerken, Köşk mutfağını da gören Bayan Klausova, kendileri onuruna verilecek olan akşam yemeğinin hazırlık çalışmalarını görünce keyifli anlar yaşandı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı