KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Tunus Dışişleri Bakanı Abdessalem Çankaya Köşkü’nde

11.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Tunus Dışişleri Bakanı Abdessalem Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus Dışişleri Bakanı Rafik Abdessalem ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun davetlisi olarak ülkemizde bulunan Tunus Dışişleri Bakanı Abdessalem, kabulde, Cumhurbaşkanı Gül’e Türkiye’deki temasları hakkında bilgi sundu.

DIŞİŞLERİ BAKANI ABDESSALEM: “TÜRKİYE İLE TUNUS’UN BENZER NOKTALARI, BAYRAKLARI İLE SINIRLI DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki’nin selamlarını getirdiğini ifade eden Dışişleri Bakanı Abdessalem, Türkiye ile Tunus’un benzer noktalarının bayrakları ile sınırlı olmadığını, ikili ilişkilerin özel bir nitelik taşıdığını ve mevcut stratejik bağları mümkün olan en üst seviyeye yükselterek gelecekte de her alanda Türkiye ile müşterek hareket etmeyi amaçladıklarını vurguladı. Dışişleri Bakanı olarak ilk resmî ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini ve geçiş sürecinde Türkiye’nin desteğini görmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Abdessalem, bölge ülkeleri için gerek güçlü ekonomisi gerek siyasi istikrarıyla başarılı bir örnek olan Türkiye’nin tecrübesinden faydalanmak istediklerini ifade etti. Dışişleri Bakanı Abdessalem, Türkiye ile Kuzey Afrika ve Sahra’nın güneyindeki Afrika’da da bölgesel iş birliği ile ortak çalışmalar yapmayı arzu ettiklerini belirtti.

“TUNUS, ORTA DOĞU VE KUZEY AFRİKA’DA BÜYÜK DEĞİŞİMİN BAŞLADIĞI YER”

Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Tunus arasında tarihî bir gönül bağı ve ciddi bir dayanışma bulunduğunu ve ikili iş birliğinin her alanda somut çalışmalarla daha da geliştirilmesini hedeflediğimizi belirtti. Tunus’un Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da son dönemde yaşanan büyük değişimin başladığı yer olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Tunus halkının hem bu değişimi başlatmanın hem de geçiş dönemini olgunluk ve sağduyu içinde, ülkelerine zarar vermeden neticelendirmiş olmanın onurunu taşıdığını vurguladı. Bu çerçevede, Tunus’ta demokratik seçimlerin yapılması ve yeni hükümetin kurulmasının, demokrasi ve özgürlük yolunda bölge ülkelerine emsal teşkil etmesi gereken önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin halkı ve devletiyle Tunus’un daima yanında olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerinin sonunda, Tunus Cumhurbaşkanı Marzuki’ye selamlarının ve en iyi dileklerinin iletilmesini istedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı