KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kolombiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Garzon Çankaya Köşkü’nde

10.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kolombiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Garzon Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kolombiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Angelino Garzon ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

TÜRKİYE-KOLOMBİYA İLİŞKİLERİ

Kabul sırasında Garzon, Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos’un 2011 yılı Kasım ayında Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmî ziyaretin hemen akabinde Türkiye’de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve Cumhurbaşkanı Santos’un selamlarını getirdiğini ifade etti. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Santos’un ziyareti ile Türkiye-Kolombiya ilişkilerinin ivme kazanarak her alanda daha da gelişmesinin beklendiği kaydedildi. Ziyaret sırasında Kolombiya’nın Ankara Büyükelçiliğinin açılışını Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte yapmanın gurur verici olduğunu belirten Garzon, Kolombiya Cumhurbaşkanı Santos’un Cumhurbaşkanı Gül’e yaptığı resmî ziyaret davetini bir kez daha yineledi.

“KOLOMBİYA, BÖLGESİNİN ÖNEMLİ ÜLKELERİNDEN BİRİ”

Cumhurbaşkanı Gül de, Türkiye’nin, bölgesinin önemli ülkelerinden biri olan Kolombiya ile ilişkilerini her alanda geliştirmek istediğini ve 2010 yılında faaliyete geçen Bogota Büyükelçiliğimizin de bu arzumuzun somut bir göstergesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Santos’un ziyaretinin bu seviyede gerçekleşen ilk ziyaret olması bakımından tarihî nitelik taşıdığını ve ilişkilerde adeta yeni bir sayfa açtığını ve Kolombiya’nın Ankara Büyükelçiliğinin iki halk arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Santos’a selam ve en iyi dileklerinin iletilmesini istedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı