KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nu Çankaya Köşkü’nde Kabul Etti

10.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nu Çankaya Köşkü’nde Kabul Etti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki parlamento heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

AKPM BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU’NUN İKİ YILLIK GÖREVİ SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMALARI

23 Ocak 2012 tarihinde görevi sona erecek olan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Gül’e veda ziyaretinde bulundu. Kabul sırasında AKPM Başkanı Çavuşoğlu, 2010 yılı Ocak ayında seçimle devraldığı başkanlık görevi süresince Avrupa Konseyi’nin (AK) komşuluk politikasına özel önem verdiklerini ifade etti. Bu çerçevede komşu ülkelerin AK değerlerini benimsemeleri için gayret sarf ettiklerini ve Avrupa’da yükselişe geçen aşırı sağ akımlarla mücadele amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Çavuşoğlu, Avrupa Birliği’nin (AB) kurum olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) taraf olması konusunda son aşamaya gelindiğini vurguladı. Başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Gül’ün 2011 yılı Ocak ayında, Bayan Hayrünnisa Gül’ün ise 2010 yılı Ekim ayında AKPM Genel Kurulu’na hitap etmelerinin kendilerini onurlandırdığını belirten AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Türkiye’nin ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni Parlamentosunda onaylayan ilk ülke olmasının ise kendisi için özel önem taşıdığının altını çizdi.

“ÇAVUŞOĞLU, İZ BIRAKACAK BİR BAŞKANLIK YAPTI”

Cumhurbaşkanı Gül, AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nu başarıyla yerine getirdiği görevi için tebrik ederek dolu dolu, iz bırakacak bir başkanlık dönemi geçirdiğini ifade etti. Çavuşoğlu’nun, Viyana’nın doğusundaki bir ülkeden seçilen ilk başkan olmasının gurur verici olduğunu ve bir “demokrasi okulu” olan AKPM’nin demokratik değerlerin daha geniş coğrafyalara yayılması için çalıştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Çavuşoğlu’nun başkanlığı sırasında AKPM’nin “Demokrasi İçin Ortaklık” statüsü gibi yeni hamleler yaparak güçlendiğini ve Türkiye’nin bu tür girişimlere öncülük etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı