KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Afganistan Halk Meclisi Başkanı İbrahimi Çankaya Köşkü’nde

09.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Afganistan Halk Meclisi Başkanı İbrahimi Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Halk Meclisi’nin ilk Türk kökenli başkanı olan Abdul Rauf İbrahimi ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

“AFGAN HALKININ TAMAMI KARDEŞİMİZ”

Afganistan halkının tamamını kardeşlerimiz olarak gördüğümüzü vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı’nın heyetinde Afgan toplumun hemen her kesiminden milletvekillerinin yer almasının büyük bir zenginlik olduğunu, Afganların karşı karşıya bulunduğu sorunları elbirliğiyle aşmaları gerektiğini ve kalıcı istikrar, refah ve barışın tesisi için Afgan sahiplenmesi ve liderliğinin şart olduğunu söyledi.

MECLİS BAŞKANI İBRAHİMİ, AFGANİSTAN’A YAPTIĞI KATKILAR İÇİN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı Karzai başta olmak üzere, Afgan yöneticiler ve halkının selam ve muhabbetlerini ileten İbrahimi, Afgan halkının Türkiye’ye olan itimadının tam olduğunu ve ülkelerinin yeniden yapılandırılmasında Türkiye’nin oynadığı rolü takdirle karşıladıklarını vurguladı. Meclis Başkanı İbrahimi, Türkiye’nin ISAF’a yaptığı katkıların yanı sıra yeniden yapılandırma ve kalkınma faaliyetleri ile Afganlar arası diyalog ve uzlaşının tesisi bakımından kilit önemdeki komşuları Pakistan ile ilişkilerinin yoluna koyulmasında Üçlü Zirve süreci sayesinde sağladığı destek için müteşekkir olduklarını bildirdi. İbrahimi ayrıca, Türkiye’nin bölgesinde ve uluslararası alanda artan gücü ve başarılı ekonomik kalkınma modeliyle de iftihar ettiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül de, Türkiye olarak derin sevgi ve muhabbet hisleri beslediğimiz Afgan halkının ihtiyaç duyacağı her alanda önümüzdeki dönemde de en güçlü destekçilerinden biri olacağımızı belirtti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı