KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Cantor Tarabya Köşkü’nde

07.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Cantor Tarabya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Eric Cantor ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti.

Temsilciler Meclisi heyeti, ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Eric Cantor başkanlığında, aralarında Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ros Lehtinen’in de bulunduğu 8 üyeden oluşuyordu.

Bölgeyi ziyaret kapsamında ilk olarak Türkiye’ye gelen, Demokrat ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyelerinden oluşan heyet, ardından Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Fransa’yı ziyaret edecek.

ABD’DE, DOSTLUK GRUBUNUN ÜYE SAYISI 130’U AŞTI

Cumhurbaşkanı Gül, mesafe olarak en uzak, dostluk olarak bize en yakın müttefikimiz olan Amerika Birleşik Devletleri Kongre üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kabulde, Türk-ABD ikili ilişkileri ile başta ‘Arap Baharı’ olmak üzere çeşitli bölgesel meseleler hakkındaki görüş ve önerilerini paylaşan Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, ABD Kongresi’nde Türkiye Dostluk Grubu’nun üye sayısının 130’u aşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu sayının daha da arttırılması temennisinde bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi heyeti üyeleri ise, Cumhurbaşkanı Gül’e görüşlerini kendileriyle açık sözlülükle paylaştığı için teşekkür ederek, Türkiye’nin pek çok bölgesel meselenin çözümünde sergilediği liderlik ile özellikle Afganistan’a yapılan katkıları büyük bir takdirle karşıladıklarını belirttiler.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı