KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye’nin Saklı Cennetleri: Bolu-Düzce

06.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye’nin Saklı Cennetleri: Bolu-Düzce

 

Vatandaşların yoğun sevgi gösterisi altında Bolu ve Düzce’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, iki şehrin tabiat zenginliği ve güzelliğiyle insanın gözünü kamaştırdığına dikkat çekerek, bu güzellikleri önce Türkiye’ye sonra da dünyaya gösterme vaktinin geldiğini belirtti. Bolu ve Düzce’nin her geçen gün gelişen şehirler olduğuna  işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, "Eğer yapılan hizmetler herkes tarafından tanınır, takdir edilirse onlara yenileri muhakkak eklenir. Onların da yenilerini ekleyeceğinden hiç şüphem yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bolu ve Düzce’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ankara’dan Bolu’ya karayolu ile geçen Cumhurbaşkanı Gül’ü, Bolu Valiliği önünde Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve diğer ilgililer karşıladı.

“VATANDAŞLARLA YAKIN OLMAYI ÖNEMSİYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, valiliğe gelişinde burada toplanan vatandaşları ve tören mangasını selamladı. Cumhurbaşkanı Gül valilikte yaptığı açıklamada, bütün illeri çeşitli vesilelerle ziyaret ettiğini söyledi. Bazı illere 20–30 yıl boyunca hiç cumhurbaşkanı uğramadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Bunu öğrendikten sonra illeri ziyaret edip sorunları yerinde görmeyi ve vatandaşlarla yakın olmayı önemsedim” dedi.

Daha sonra Vali Özçimen, Cumhurbaşkanı Gül'e Bolu hakkında bilgi verdi.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN SEVGİ GÖSTERİSİ

Cumhurbaşkanı Gül, Bolu Valiliğinin ardından Bolu Belediyesini de ziyaret etti. Belediye önünde toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül’e sevgi gösterisinde bulunarak gül yaprakları döktü. Cumhurbaşkanı Gül, burada toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, sevgi gösterisinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

“BOLU’NUN GÖZ KAMAŞTIRAN GÜZELLİKLERİ ÇOK AZ YERDE VAR”

Bolu’nun insanın gözünü kamaştıran güzelliklerinin çok az yerde bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Dağlarınız, gölleriniz, kırlarınız, yaylalarınız, hepsi birbirinden güzel. Tabii ki insanları güzel olunca, bu tabiatın güzelliğiyle birleşince bunun ayrı bir tadı olur” dedi. Boluluların vatanına milletine bağlı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin her tarafının birbirinden güzel olduğunu, ancak Bolu’nun tabiat güzelliğinin bütün Türkiye için büyük bir servet olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından Belediye binasına giderek Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan yerel hizmetlere ilişkin brifing aldı.

Beypiliç Fabrikası Ziyareti
Belediye Ziyareti

PİLİÇ FABRİKASINI ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül, belediyeden sonra Beypiliç fabrikasına geçerek burada incelemelerde bulundu ve Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca’dan fabrika hakkında bilgi aldı.

ŞEHRİN İLERİ GELENLERİYLE ÖĞLE YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, Bolu ziyareti çerçevesinde, sanayiciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve hayırseverlerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül yemekte yaptığı konuşmada, Bolu’nun tabiat zenginliği ve güzelliğine dikkat çekerek, içinde yaşarken bu güzelliklerin farkında varılamayabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Bolu’nun güzelliklerini önce bütün Türkiye’ye sonra da bütün dünyaya gösterme vaktinin geldiğine, bunun elbirliği ile başarılacağını inandığını söyledi. Bolu’ya yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin sayısının çok az olduğuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Bolu’nun çok daha iyi tanıtılması gerektiğini vurguladı.

HAYIRSEVERLERİN ŞEHRE KATKISI

Bolu’nun, İzzet Baysal ile başlayan, herkesin övünmesi gereken çok saygıdeğer hayırseverleri bulunduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Gül, yaptıkları hizmetleri tanıma açısından törenle plaket verdiği hayırseverlere şükranlarını sunduğunu kaydetti. İnsanların kazandıklarını, gelirlerinin bir kısmını gönül rızasıyla insanlığın hizmetine ayırmalarının her yerde görülmediğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, “Şu da bir gerçektir ki: Eğer yapılan hizmetler herkes tarafından tanınır, takdir edilirse onlara yenileri de muhakkak ki eklenir. Onların da yenilerini ekleyeceğinden hiç şüphem yoktur” dedi.

HAYIRSEVERLERE PLAKET

Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverler İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, Yaşar Çelik, Mustafa Çizmecioğlu, Ahmet Kahraman, Süreyya Astarcı, Şehit Mithat Dayıoğlu, Nimet Meto, Mustafa Elicek ve Sait Koca'ya şükran plaketi verdi.

GARNİZON VE ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, Bolu programı çerçevesinde Garnizon ve Komando Tugay Komutanlığı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti. Üniversiteye gelişi sırasında Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, Rektör Coşkun tarafından üniversite hakkında bir brifing sunuldu.

Hayırseverlere Plaket
Üniversite Ziyareti
Garnizon Ziyareti

CUMHURBAŞKANI GÜL DÜZCE’DE

Cumhurbaşkanı Gül, geceyi geçirdiği Bolu’daki temas ve incelemelerini tamamlayarak ertesi gün Düzce’ye geçti.

Sabah saatlerinde doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Düzce’ye giderken TEM Otoyolu üzerindeki bir alışveriş merkezini de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Düzce Valiliğinde yaptığı açıklamada Düzce’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Düzce’nin, Türkiye’nin en yeni illerinden biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, şehrin 1999 yılındaki deprem felaketinden sonra yeniden kurulmakta olduğunu belirtti.

“DÜZCE, TURİZM POTANSİYELİ VE SAĞLAM NÜFUSUYLA DİKKAT ÇEKİYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, Düzce’nin turizm potansiyeli ve sağlam nüfusuyla kısa sürede en çok dikkat çeken şehirlerden biri haline geleceğini, üniversitenin de hızla geliştiğini kaydetti. Düzce’nin eski halini de bildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, 1970’li yıllarda asistan olduğu dönemde Düzce’ye ayda birkaç kez ders vermeye geldiğini, o nedenle kentin eski ve yeni halini karşılaştırma imkânı bulduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, “Düzce, bugünkü haliyle büyük bir şehir olmaya aday. Her şeyin kontrol altında gelişmesi için fırsat var. Bazı iller düzensiz gelişti. Burası kurallara uygun, düzenli gelişecek ve örnek bir şehir olacaktır” dedi.

Valilikte Düzce’de yürütülen çalışmalar ve kentin sorunları hakkında brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Cedidiye Camisi’nde Cuma namazını kıldı.

DÜZCE’DEKİ DEĞİŞİM

Daha sonra vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle Belediye’ye gelen Cumhurbaşkanı Gül, belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Kendisine gösterilen sevgiye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, Düzce’ye asistan olduğu yıllarda geldiğini ve üniversitede ders verdiğini kaydederek Düzce’deki değişimi yakından takip ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Düzce’nin 1999’da büyük bir deprem felaketi yaşadığını hatırlatarak, “Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, felaket vermesin” dedi.

“DÜZCE İNSANININ NE KADAR ÇALIŞKAN VE DÜRÜST OLDUĞUNU YAKINDAN BİLİRİM”

Düzce’nin depremden sonra yeniden yapılandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Buranın insanlarının ne kadar çalışkan ve dürüst olduğunu yakından bilirim. O nedenle Düzce’nin geleceği parlak. Yeter ki birbirimize saygı gösterelim, hem kendimiz hem ülkemiz için dayanışma içerisinde olalım” diye konuştu.

İŞ ADAMI, STK TEMSİLCİLERİ, ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE ÖĞLE YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Düzce programı çerçevesinde il protokolü, sanayiciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, valilik ve belediye ziyaretlerinde aldığı bilgilerin yepyeni bir Düzce’nin doğduğunu gösterdiğini bildirdi.

“DÜZCE’NİN SANAYİLEŞMESİ KAÇINILMAZ”

Düzce’nin düzenli bir şekilde gelişen ve teşviklerden en çok yararlanan illerden biri olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, şehrin sanayileşmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Türkiye’nin ilerlemesinin artık iş adamlarının çabalarıyla gerçekleştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, devletin artık fabrika açmayıp alt yapı hazırladığını kaydetti.

Halka Hitap
Valilik Ziyareti
Plaket Töreni
Üniversite Ziyareti
Garnizon Ziyareti

BAŞARILI İŞ ADAMLARINA PLAKET

Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesinde Düzce’de faaliyet gösteren ve ülke ekonomisine katkıda bulunan iş adamlarından Kazım Oksay, Hakan Özcan, Hasan Ulusoy, Mustafa Aycan, Hakime Erciyas, Rıfat Yağızata, Leon Kalma, Ertan Kayhan, Yalçın Delibalta, Burak Çelet, Burçhan Cemiloğlu ve Haşim Şahin’e plaket verdi.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ VE İL JANDARMA ALAY KOMUTANLIĞI

Cumhurbaşkanı Gül, Düzce'deki temasları kapsamında, Düzce Üniversitesi Konuralp beldesindeki merkez yerleşkesini ziyaret etti. Üniversitenin yeni inşa edilen rektörlük binasının açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile görüştü.

Üniversitenin ardından Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra da Düzce Cam A.Ş. ile Erciyas Çelik Boru Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

Düzce Cam A.Ş.
Erciyas Çelik Boru Fabrikası

Bolu ve Düzce illerini kapsayan iki günlük ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’a gitti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı