KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Uludere Yakınlarındaki Olaylar: “Araştırmalar Titiz Bir Şekilde, Çok Yönlü Devam Ediyor”

05.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Uludere Yakınlarındaki Olaylar: “Araştırmalar Titiz Bir Şekilde, Çok Yönlü Devam Ediyor”



Bolu Valiliği’nde yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Uludere yakınlarında yaşanan olayla ilgili: “Geçen hafta içinde sivil-asker hepimizi üzen acı bir olay oldu. Bununla ilgili araştırmalar gayet titiz bir şekilde devam etmektedir. Nasıl ve hangi hatadan oldu, araştırmalar titiz bir şekilde birçok yönden devam etmektedir” dedi.
 

Bolu Valiliği’nde yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptığı haftalık olağan görüşmelerde Uludere yakınlarında yaşanan olayla ilgili bilgi alıp almadığının sorulması üzerine, perşembe günlerinin ‘Devlet Günü’ olduğunu ve Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarıyla görüşmeler yaparak bilgi aldığını kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Gül, gerçekleştirmekte olduğu Bolu ziyareti nedeniyle haftalık olağan görüşmeleri dün yaptığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta içinde sivil-asker hepimizi üzen acı bir olay oldu. Bununla ilgili araştırmalar gayet titiz bir şekilde devam etmektedir. Nasıl ve hangi hatadan oldu, araştırmalar titiz bir şekilde birçok yönden devam etmektedir. Bu araştırmalar hem Silahlı Kuvvetler içinde yapılıyor hem de savcılar el koydu. Mahkeme gizlilik kararı aldı. Bu, işi titizlikle yürütmek için gerekli olan bir şey. Ben de dün görüşmelerde geniş bir şekilde bilgi aldım.'' 

CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREV SÜRESİ: “MECLİS’İN İŞİ” 

Görev süresinin bugün TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek olmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya da Cumhurbaşkanı Gül, “Benim bununla ilgili düşüncelerim belli. O benim işim değil, Meclis'in işi” cevabını verdi. 
Cumhurbaşkanı Gül, il ziyaretlerinin aktif siyasete dönmeyi düşündüğü anlamına gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da, “Bunlarla hiçbir ilgisi yok. Aslında birçok ile gittim. Gitmediğim il sayısı azaldı. Bunları demin söylediğim çerçeve içinde değerlendirmeniz gerekir” dedi.  

Bir başka basın mensubunun sorusu üzerine de Bolu'ya hayatında ilk kez üniversite öğrencisi olduğu yıllarda geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Orta Anadolu'nun kıraç yapısına dikkat çekerek, “Yeşilliğin, ağacın ne olduğunu Bolu'ya gelince öğrendim. Bolu'nun bendeki ilk çarpıcı izi budur” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı