KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Düzce, Bugünkü Haliyle Büyük Bir Şehir Olmaya Aday”

06.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Düzce, Bugünkü Haliyle Büyük Bir Şehir Olmaya Aday”



Geceyi geçirdiği Bolu’daki temas ve incelemelerini tamamlayarak Düzce’ye geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Düzce Valiliğinde yaptığı açıklamada şehrin 1999 depreminden sonra yeniden kurulmakta olan ve sanayi için cazip bir yer olduğuna işaret ederek, “Burası kurallara uygun, düzenli gelişecek ve örnek bir şehir olacaktır” dedi.
 

Sabah saatlerinde doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Düzce’ye giderken TEM Otoyolu üzerindeki bir alışveriş merkezini de ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Gül, Düzce Valiliğinde yaptığı açıklamada Düzce’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Düzce’nin, Türkiye’nin en yeni illerinden biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, şehrin 1999 yılındaki deprem felaketinden sonra yeniden kurulmakta olduğunu belirtti. 

“BUGÜN GÖRDÜĞÜM KADARIYLA YENİ BİR ŞEHİR ORTAYA ÇIKIYOR”

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün gördüğüm kadarıyla yeni bir şehir ortaya çıkıyor. Ümit ederim başka illere, yeni gelişen yörelere örnek bir şehir olur” dedi. Düzce’nin sanayisiyle de öne çıktığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Düzce’nin birkaç yıl sonra önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu bir il olacağını, bu yönde büyük bir gelişme olduğunu kaydetti. 

“DÜZCE, TURİZM POTANSİYELİ VE SAĞLAM NÜFUSUYLA DİKKAT ÇEKİYOR”

Cumhurbaşkanı Gül, Düzce’nin turizm potansiyeli ve sağlam nüfusuyla kısa sürede en çok dikkat çeken şehirlerden biri haline geleceğini, üniversitenin de hızla geliştiğini kaydetti. Düzce’nin eski halini de bildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, 1970’li yıllarda asistan olduğu dönemde Düzce’ye ayda birkaç kez ders vermeye geldiğini, o nedenle kentin eski ve yeni halini karşılaştırma imkânı bulduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, “Düzce, bugünkü haliyle büyük bir şehir olmaya aday. Her şeyin kontrol altında gelişmesi için fırsat var. Bazı iller düzensiz gelişti. Burası kurallara uygun, düzenli gelişecek ve örnek bir şehir olacaktır” dedi. 

Valilikte Düzce’de yürütülen çalışmalar ve kentin sorunları hakkında brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Cedidiye Camisi’nde Cuma namazını kıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı