KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Bolulu Hayırseverlere Plaket

05.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Bolulu Hayırseverlere Plaket



Bolu’da şehrin önde gelenleriyle öğle yemeğinde bir araya gelen ve hayırseverlere plaket veren Cumhurbaşkanı Gül,
geçmişe bakıldığında enerjimizin boşa harcandığı ve kaybedilen boş yıllar olduğuna dikkat çekerek “Şimdi kaybettiğimiz yılları kazanma vakti. Hep beraber çok çalışmak gerekir. Ama en önemlisi bir ülkede birlik, beraberlik ve dayanışma olmasıdır” dedi. 

Hayırseverlere Plaket
Üniversite Ziyareti
Garnizon Ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bolu ziyareti çerçevesinde, sanayiciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve hayırseverlerle öğle yemeğinde bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Gül yemekte yaptığı konuşmada, Bolu’nun tabiat zenginliği ve güzelliğine dikkat çekerek, içinde yaşarken bu güzelliklerin farkında varılamayabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, “Bu ilimiz gerçekten Türkiye’nin en güzel tabiat zenginliğine sahip olan illerimizden biridir. Böyle bir ilde bulunmaktan ve sizleri ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bundan sonra da çeşitli vesilelerle buraya hep uğramak istiyorum” dedi. 

“BOLU’NUN GÜZELLİKLERİNİ BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTERME VAKTİ GELDİ”

İlin yetkililerinden Bolu ile ilgili bilgileri geniş biçimde aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Bolu’nun güzelliklerini önce bütün Türkiye’ye sonra da bütün dünyaya gösterme vaktinin geldiğine, bunun elbirliği ile başarılacağını inandığını söyledi. Bolu’ya yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin sayısının çok az olduğuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Bolu’nun çok daha iyi tanıtılması gerektiğini vurguladı. 

İŞ ADAMLARINA YATIRIM ÇAĞRISI

Bolu’da tesis imkânlarının giderek arttığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, toplantının yapıldığı oteli yaptıranları da tebrik ettiğini dile getirerek, “Güzelliklerin bulunduğu yerlerde tesisler olursa oralara insanlar gelir, yoksa onlar sadece fotoğraflarda, ekranlarda seyrediliyor, ama gelip gidilemiyor.” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, devletin altyapıyı gerçekleştirmesi, buraların tanıtılmasının ardından, iş adamlarının yapacağı yatırımlar bulunduğunu belirterek, bütün bunların elbirliği içerisinde yapılması halinde o zaman başarılı sonuç alınacağını bildirdi. 

HAYIRSEVERLERİN ŞEHRE KATKISI

Bolu’nun, İzzet Baysal ile başlayan, herkesin övünmesi gereken çok saygıdeğer hayırseverleri bulunduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Gül, yaptıkları hizmetleri tanıma açısından törenle plaket verdiği hayırseverlere şükranlarını sunduğunu kaydetti. İnsanların kazandıklarını, gelirlerinin bir kısmını gönül rızasıyla insanlığın hizmetine ayırmalarının her yerde görülmediğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, “Şu da bir gerçektir ki: Eğer yapılan hizmetler herkes tarafından tanınır, takdir edilirse onlara yenileri de muhakkak ki eklenir. Onların da yenilerini ekleyeceğinden hiç şüphem yoktur”  dedi. 

SANAYİNİN GELİŞMESİNİN GEREKLİLİĞİ

Bolu’da sanayinin gelişmesinin gerekliliğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bugün ziyaret ettiği bazı tesislerden etkilendiğini, bu tesislere yenilerinin eklenmesi gerektiğini bildirerek, “Bununla ilgili değerli milletvekilleri ve Hükümet, onların hepsi muhakkak ki ellerinden geleni yapıyordur. Ama ben de bugün dinlediklerimi gidince Ankara’da muhakkak ki tekrar anlatacağım” dedi. 

“ŞİMDİ KAYBETTİĞİMİZ ZAMANLARI KAZANMA VAKTİDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında dayanışmanın önemine vurgu yaparak, geçmişe bakıldığında enerjimizin boşa harcandığı, kaybedilen çok boş yıllar olduğuna dikkat çekerek, “Şimdi kaybettiğimiz zamanları kazanma vaktidir. Hep beraber çok çalışmak gerekir. İyileri teşvik etmemiz, yanlış işler olursa onları da yapıcı bir şekilde tenkit ederek, doğru yapılmasını sağlamamız gerekir. Ama bir ülkede her şeyin başı, birlik, beraberlik ve dayanışmanın olmasıdır.” dedi. Dinledikleri ve gördüklerinden Bolu’da güzel bir dayanışmanın olduğunu gördüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Böyle olunca da o illerde sinerji doğuyor, enerji oluyor ve güzel şeyler yapılıyor” dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Bolu’nun şanı belli olan, Cumhuriyetin ilk illerinden birisi olduğunu kaydetti. 

HAYIRSEVERLERE PLAKET

Yemekte Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverler İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, Yaşar Çelik, Mustafa Çizmecioğlu, Ahmet Kahraman, Süreyya Astarcı, Şehit Mithat Dayıoğlu, Nimet Meto, Mustafa Elicek ve Sait Koca'ya şükran plaketi verdi.

GARNİZON VE ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Gül, Bolu programı çerçevesinde Garnizon ve Komando Tugay Komutanlığı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti.

Garnizon ve Komando Tugay Komutanlığını ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne geçti. Üniversiteye gelişi sırasında Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, Rektör Coşkun tarafından üniversite hakkında bir brifing sunuldu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı