KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Çankaya Köşkü’nde

04.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul ile Lahor arasında altyapı ve enerji sektörlerine ilişkin iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik temaslarda bulunmak üzere ülkemizi ziyaret eden Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif’i kabul etti.

PENCAP BAŞBAKANI ŞERİF: “TÜRKİYE’DE KENDİMİZİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ”

Pencap halkının selam ve sevgilerini ileten Şahbaz Şerif, esasen Türkiye’ye her gelişinde kendisini evinde hissettiğini ve bunun kısa süre içinde ülkemize gerçekleştirdiği üçüncü ziyareti olduğunu söyledi. Ayrıca, Türk halkının Pakistan’da meydana gelen felaketlerden sonra her defasında yardım elini uzatmasının kendilerini çok etkilediğini ve bu durumun iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin ne denli derin ve güçlü olduğunu ispatladığını vurguladı.

“TÜRK HALKININ GÖNLÜNDE PAKİSTAN ÇOK MÜSTESNA BİR YERE SAHİP”

Cumhurbaşkanı Gül ise, üst düzey yetkililerden sokaktaki insanımıza kadar Türk halkının tamamının gönlünde Pakistan’ın çok müstesna bir yere sahip olduğunu belirterek iki ülke arasındaki güçlü dostluk ve kardeşlik bağlarının önümüzdeki dönemde somut iş birliği projeleriyle desteklenmesi için çalışılması gerektiğini vurguladı.

Pencap Eyalet Başbakanı Şerif, Türkiye’nin demokrasi, kalkınma ve çeşitli altyapı projelerinde kaydettiği başarılarla Pakistan’ın kendine örnek aldığı ülkelerin başında geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül de, her iki ülkenin birbirinin tecrübelerinden öğreneceği hususlar bulunduğunu kaydetti ve Pakistanlı kardeşlerimize selamları ile iyi dileklerinin iletilmesini istedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı