KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Uludere Sınır Bölgesindeki Olay: “Maalesef Çok Talihsiz Bir Olay; Üzüntümüz Büyük”

30.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Uludere Sınır Bölgesindeki Olay: “Maalesef Çok Talihsiz Bir Olay; Üzüntümüz Büyük”



Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Meydan Camii’nde kıldığı Cuma Namazı’ndan çıkışta, Irak’ın Uludere sınırına yakın kesiminde yaşanan olayla ilgili, “Maalesef evvelsi gün çok talihsiz bir olay olmuştur. Gelen bütün bilgiler şunu göstermektedir ki, hayatını kaybedenlerin hepsi sivil vatandaşlarımızdır. Bundan dolayı sivil, asker hepimizin üzüntüsü gerçekten büyüktür” açıklamasında bulundu.

“HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH’TAN RAHMET, AİLELERİNE AYRI AYRI BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı açıklamada, “Maalesef evvelsi gün çok talihsiz bir olay olmuştur. Gelen bütün bilgiler şunu göstermektedir ki, hayatını kaybedenlerin hepsi sivil vatandaşlarımızdır. Bundan dolayı sivil, asker hepimizin üzüntüsü gerçekten büyüktür. Muhakkak ki bununla ilgili araştırma ve soruşturmalar titiz bir şekilde yapılacaktır. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Üzüntümüz gerçekten büyüktür. Ama kesinlikle arzu edilmeyen, hiçbir zaman düşünülmeyen böyle talihsiz ve üzücü bir olayla da karşı karşıya kalınmıştır. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ayrı ayrı başsağlığı diliyorum” dedi.

“KONU TAKİP EDİLİYOR, SICAĞI SICAĞINA BİR ŞEY SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİL”

Konuyla ilgili birçok eleştiri olduğunu belirten ve bu konudaki değerlendirmesini soran bir basın mensubuna da Cumhurbaşkanı Gül, “Bunların hepsi muhakkak ki takip ediliyor. Şu anda sıcağı sıcağına bir şey söylemek doğru değil. Ama bu konu ile ilgili aldığımız bilgiler, Sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmeler, Genelkurmay’dan ve Şırnak Valisi’nden verilen bilgiler çerçevesinde hepimizin üzüntülü olduğunu ifade etmek isterim. Tekrar hepsinin ailelerine başsağlığı diliyorum. Herkesin acısını paylaşıyorum. Bu vesileyle de yeni yılda hem milletimize hem de bütün insanlığa sağlık, sıhhat, afiyet ve iyilikler diliyorum” cevabını verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı