KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç Çankaya Köşkü’nde

22.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısı dolayısıyla Türkiye’yi ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile Çankaya Köşkü’nde görüştü.

TÜRKİYE İLE UKRAYNA ARASINDA VİZE MUAFİYETİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da iştirak ettiği görüşmede Cumhurbaşkanı Gül, Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey (YDSK) ile iki ülke arasındaki diyalogun kurumsallaşacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyaret sırasında Türkiye ile Ukrayna arasında Vize Muafiyeti Anlaşması imzalanmasının da çok önemli olduğunu, bu sayede ekonomik, ticari ve turizm alanındaki ilişkilerimizin daha da gelişmesinin önünün açılacağını söyledi. Serbest Ticaret Anlaşması’nın en kısa sürede imzalanması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, halen 6 milyar dolar düzeyinde seyreden ticaret hacminin önce 20, sonrasında 40 milyar dolar seviyesine yükseltilmesinin bir hedef olarak belirlenmesinin yararlı olacağını vurguladı.

Türkiye’yi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç ise, Cumhurbaşkanı Gül’ü resmî ziyaret için ülkesine davet etti. Devlet Başkanı Yanukoviç, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Gül’ün dile getirdiği hususlarla hemfikir olduğunu ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı