KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Fransa’ya Uyarı: “Tarihi, Siyasi Amaçlarla Tahrif Etmek İzansızlıktır”

20.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Fransa’ya Uyarı: “Tarihi, Siyasi Amaçlarla Tahrif Etmek İzansızlıktır”

 

Fransa Meclisi’nin gündemine gelecek sözde soykırım iddialarıyla ilgili tasarının “kabul edilemez” olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Fransa’nın, ifade özgürlüğüne saygı göstermeyen ve objektif bilimsel araştırma yapılmasına dahi izin vermeyen bu girişimden en kısa sürede vazgeçmesini temenni ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa Ulusal Meclisi'nde oylanacak olması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, Fransa Ulusal Meclisi'nin gündeminde bulunan, Türkiye'ye ve Türk milletine yönelik haksız ve asılsız ithamları reddetme özgürlüğünü ortadan kaldırmaya matuf yasa çalışmasını kabul etmenin söz konusu olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, “Fransa'yı ifade özgürlüğüne saygı göstermeyen ve objektif bilimsel araştırma yapılmasına dahi izin vermeyen bir konuma düşürecek bu girişimden en kısa sürede vazgeçilmesini temenni ediyorum. Bir ülkenin tarihi hakkında siyasi bir kurum olan Parlamento aracılığıyla yargıda bulunmak ve tarihi siyasi amaçlarla tahrif etmek, en hafif tabiriyle izansızlıktır” değerlendirmesinde bulundu.

“FRANSA, TÜRK-FRANSIZ DOSTLUĞUNU KÜÇÜK SİYASİ HESAPLARA FEDA ETMEMELİ”

Cumhurbaşkanı Gül sözlerini, “Ne garip ve düşündürücüdür ki, bu tür girişimler hep seçim öncesi dönemlere rast gelmektedir. Fransa'nın, yüzyıllara dayanan Türk-Fransız dostluğunu, ortak menfaatleri ve ittifak bağlarını küçük siyasi hesaplara feda etmeyeceğini ümit etmek istiyorum. Fransa'da aklın ve sağduyunun hâkim olmasını ve bahse konu yasa tasarısının gündemden düşürülmesini ve tarih yazımının tarihçilere bırakılmasını bekliyoruz” şeklinde tamamladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı