KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Seyşeller Ulusal Meclis Başkanı Çankaya Köşkü’nde

19.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Seyşeller Ulusal Meclis Başkanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Seyşeller Ulusal Meclis Başkanı Dr. Patrick Herminie ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

“TÜRKİYE AFRİKA’YA BÜYÜK ÖNEM VERMEKTEDİR”

Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Gül, Ulusal Meclis Başkanı Herminie’nin ülkemize gerçekleştirmekte olduğu ziyaretin, Seyşeller’den Türkiye’ye bugüne kadar yapılan en üst düzey ziyaret olması nedeniyle tarihî nitelik taşıdığını vurguladı. Türkiye’nin Afrika’ya büyük önem verdiğini ve kendisinin de bu çerçevede Sahra’nın güneyindeki Afrika’da sekiz ülkeye resmî ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin Afrika’nın tamamına yakın ilgi gösterdiğini, bu anlayışla ikili iş birliği imkânlarının değerlendirildiğini ve Türk iş adamlarının Afrika’da önemli yatırımları bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, Seyşeller Cumhurbaşkanı James Michel’e selamlarının ve en iyi dileklerinin iletilmesini istedi.

ULUSAL MECLİS BAŞKANI HERMINIE: “TÜRKİYE BÖLGESİNDE ÖNEMLİ BİR KONUMDA”

Ulusal Meclis Başkanı Herminie ise, öncelikle Seyşeller Cumhurbaşkanı Michel’in selamlarını getirdiğini ifade etti. Etkileyici bir tarihî mirasa sahip olan Türkiye’nin bölgesinde önemli bir konumda bulunduğunu vurgulayan Herminie, Türkiye’nin Afrika ile ortaya koyduğu iş birliği anlayışının takdirle karşılandığını, bu çerçevede Seyşeller-Türkiye ilişkilerinin geleceği için de ümitli olduklarını ve parlamentolar arasındaki iş birliğinin iki halk arasındaki bağları daha da güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı