KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Balkan Ülkeleri Bakan ve Milletvekilleri Heyeti Çankaya Köşkü’nde

13.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Balkan Ülkeleri Bakan ve Milletvekilleri Heyeti Çankaya Köşkü’nde

 

Balkan ülkeleri bakan ve milletvekilleri heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Balkanlar ile Türkiye arasında müstesna bir insani köprü konumundaki soydaşlarımızın daha mutlu ve müreffeh olmaları için kararlılıkla çalışıyoruz” dedi.

Kabul sırasında misafir Bakan ve milletvekilleri, anavatan Türkiye’de olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek ülkemizin Balkanlara yakın ilgisinin kendilerine ve bölgedeki soydaşlarımıza güç verdiğini ifade ettiler. Balkan ülkeleri temsilcileri, ülkelerine hizmet etmeyi ve Türkiye ile ülkeleri arasındaki ilişkileri geliştirmeyi başlıca hedefleri olarak belirlediklerini vurgularken Cumhurbaşkanı Gül’ün Balkan ülkelerine yaptığı ziyaretlerin bu ülkelerle iş birliğine kayda değer ivme kazandırdığını da belirttiler.

“BALKANLARDAKİ SOYDAŞLARIMIZ, AYRI DEVLETLERDE YER ALMALARINA RAĞMEN AYNI RUH İLE HAREKET EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Gül ise Balkanlarda ayrı devletlerde yer almalarına rağmen soydaşlarımızın aynı ruh, anlayış ve bilinçle hareket ettiğini görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Bu bilincin giderek güçlendiğini, Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki tabii bağları pekiştirmek için pek çok fırsat bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu maksatla mevcut dostane ve çok boyutlu iş birliğinin daha da ilerletilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Balkan ülkeleri ile sık sık gerçekleştirilen resmî temaslarda Türkiye’nin Balkanlardaki soydaşlarımızın durumunu daima gündeme getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Balkanlar ile Türkiye arasında müstesna bir insani köprü konumundaki soydaşlarımızın daha mutlu ve müreffeh olmaları için kararlılıkla çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Gül, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen Bakan ve milletvekillerinden, bulundukları ülkelerin Devlet Başkanlarına selamlarının ve en iyi dileklerinin iletilmesini istedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı