KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Memleketin Huzurunu Kaçırmak Gibi Bir Düşünce İçine Kimse Girmesin”

08.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült



Dördüncü Dünya Siyaset Konferansı’na katılmak üzere Avusturya’ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa” ile ilgili değişikliğin TBMM’ye iadesine ilişkin, “Demokratik olgunluğun gereği neyse öyle karşılamak gerekir. Bunlardan farklı anlamlar çıkartmanın faydası yok” dedi.
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamasının ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. TBMM’ye geri gönderilen 6250 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”la ilgili olarak, “Eğer değişmeden önünüze gelirse şike yasasını Anayasa Mahkemesi’ne gönderecek misiniz, böyle bir planınız var mı?” şeklindeki bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin demokratik ve anayasal demokrasi ile idare edilen bir ülke olduğuna vurgu yaptı. 

“ANAYASAL DEMOKRASİLERDE KURUMLARIN YETKİ VE SORUMLULUKLARI BELLİDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, anayasal demokrasilerde kurumların olduğunu ve kurumların yetki ve sorumluluklarının da açıkça belirtildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, “Bunlar arasında da gayet bir medeni ilişki çerçevesinde, demokratik olgunluk çerçevesinde uygulamalar gerçekleşiyor. Şimdi bu çerçeve içerisinde bahsettiğiniz yasayla ilgili benim kanatlarım ve görüşlerim, kamuoyunun da yakından bildiği gibi açıktır. Ben bu çerçeve içerisinde bu yetkimi kullanarak bir kez daha görüşülmesi için Meclis’e gönderdim” diye konuştu. 

“PARLAMENTO, DEMOKRATİK OLGUNLUK İÇERİSİNDE GÖRÜŞEREK KANAATİNİ KULLANACAK”

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şu şekilde devam etti: “Şimdi, kanun yapıcı Meclis’tir, Parlamento’dur. Dolayısıyla Parlamento da yine anayasal demokrasi çerçevesinde, kendi yetki ve sorumluluklarını demin söylediğim demokratik olgunluk içerisinde görüşecek, düşünecek ve kanaatini o şekilde kullanacak. Bunlardan farklı anlamlar çıkartmanın faydası yok doğrusu. Dolayısıyla bu süreç bu şekilde işleyecek. Tabii ne olacak, Meclis’ten nasıl gelecek, ona bakarız. Ona göre inceletirim. Dolayısıyla, bunlardan, memleketin bugünkü huzurunu kaçırmak gibi bir düşünce içerisine kimsenin girmemesi gerekir. Demokratik olgunluğun gereği neyse öyle karşılanması gerekir.” 

BEDELLİ ASKERLİK KONUSU

Bedelli askerlik kanunu ile ilgili olarak, “Sizin bu konuda net bir mesajınız vardı. O düzenlemenin kamuoyunun vicdanını olumsuz etkilemeyecek bir şekilde gerçekleştirilmesini istiyordunuz. Mevcut tabloya baktığınızda acaba sizin bu beklentiniz hayata geçmiş durumda mı?” şeklindeki soruyu da Cumhurbaşkanı Gül, “Ben orada şunu söyledim: Doğrusu, ‘Buradan gelecek gelirlerin genel bütçeye katılmamasının doğru olacağı’ şeklinde bir fikir paylaşmıştım. Gördüğüm kadarıyla henüz inceleniyor. Oradan gelecek gelirler de genel bütçeye katılmayacak şekilde, harcanacağı yerler tespit edilerek çıkartıldı” diyerek cevapladı. 

MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Birlik Partisi eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kendisini ziyaretlerinde bir belge sunmaları ile ilgili olarak da, “Doğru; gerek rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi, gerekse Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı ziyaret ettiler ve ellerine bazı belgelerin ulaştığını söylediler. Şu anda ortaya çıkmamış, kimsenin elinde olmayan belgeler. Onları bana verdiler; ben de doğruluk derecesi nedir diye onları inceletiyorum” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı