KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Avusturya’ya Gitti

08.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült



Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer’in daveti üzerine, Dördüncü Dünya Siyaset Konferansı’na katılmak üzere Avusturya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “Avusturya ile Türkiye arasında tarihten gelen güçlü bağlar ve ortak bir mirasın sağladığı zenginlik, bu ülke ile ilişkilerin geliştirilmesi için sağlam bir zemin oluşturmaktadır” dedi.
 

Viyana’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk toplantısı 2008’de Fransa’nın Evian şehrinde düzenlenen Dünya Siyaset Konferansı’nın Viyana’da düzenlenecek dördüncüsünde, bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında iyi yönetişim konusunun farklı boyutlarıyla ele alınacağının altını çizdi. 

DÜNYA SİYASET KONFERANSI’NIN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Gül, 2009 yılında Türkiye Mevsimi’nin açılışı için gerçekleştirdiği Fransa ziyareti çerçevesinde, IFRI’de bir çalışma yemeğine katıldığını ve oradaki araştırmacılara hitap ettiğini hatırlatarak, “Çalışmalarıyla uluslararası ilişkilerin gelişimine ciddi katkılarda bulunan IFRI, artık geleneksel nitelik kazanan Dünya Siyaset Konferansı aracılığıyla çok sayıda lideri buluşturarak dünya kamuoyunun fikrî altyapısını pekiştirmektedir. Bu itibarla, söz konusu konferansın açılış oturumuna katılacak olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. 

TÜRKİYE İLE AVUSTURYA ARASINDAKİ TARİHÎ İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya ile Türkiye arasındaki tarihten gelen güçlü bağların ve ortak mirasın sağladığı zenginliğin, ilişkilerin gelişiminde sağlam bir temel oluşturduğunu da vurguladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı