KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Otunbayeva ile Görüştü

30.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Otunbayeva ile Görüştü

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı seçilen Almazbek Atambayev'in devir teslim törenine katılmak üzere Bişkek'te bulunuyor. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Gül, Otunbayeva'ya, “Yaptıklarınız her zaman büyük bir takdirle karşılanacaktır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Gül'ü Bişkek Manas Havalimanı'nda Kırgızistan Başbakan Yardımcısı İbrahim Cunusov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dinara Kemelova, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akçal ve diğer ilgililer karşıladı. 

Geleneksel kıyafetli Kırgız kızlar karşılamada Cumhurbaşkanı Gül'e, kırmızı güller ve geleneksel ekmeklerinden ikram ettiler. 

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI OTUNBAYEVA İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Gül, akşam saatlerinde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Gül, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, Otunbayeva'nın Cumhurbaşkanlığı görevini yarın düzenlenecek törenle Almazbek Atambayev'e devredeceğini anımsatarak, "Örnek bir şekilde görevinizi yeni seçilene devredeceksiniz. Bu çok gurur ve kıvanç verici" dedi. 

“YAPTIKLARINIZ HER ZAMAN BÜYÜK BİR TAKDİRLE KARŞILANACAKTIR”

Otunbayeva'nın kararlı bir şekilde anayasal reformları hayata geçirdiğini ve bu konuda öncülük yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Otunbayeva'ya, “Yaptıklarınız her zaman büyük bir takdirle karşılanacaktır” dedi.

OTUNBAYEVA’YA TEŞEKKÜR

Türk Konseyi'nin kuruluş çalışmasında yapılan çalışmaları da hatırlatarak, Otunbayeva'ya teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki istişare toplantılarının Otunbayeva döneminde başlatıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Otunbayeva'nın Cumhurbaşkanlığı döneminde iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik noktaya taşındığını kaydetti.

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI OTUNBAYEVA: “TÜRKİYE BİZİM YOLUMUZDAKİ IŞIĞIMIZDIR”

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Otunbayeva da, Türkiye'yi, “Kırgızistan'ın can dostu” olarak niteledi ve Kırgızistan'ın kritik günlerden geçtiği dönemde Türkiye'den çok yardım gördüklerini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle parlamenter demokrasiye geçişin tamamlandığına işaret eden Otunbayeva, "Türkiye bizim yolumuzdaki ışığımızdır. Tüm yardımlar için Türkiye ve Türk halkına teşekkür ederiz. Devir teslim törenine gelmeniz desteğinizin en güzel göstergesi" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı