KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Şike Yasasıyla İlgili Rahatsızlığım Var”

30.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Şike Yasasıyla İlgili Rahatsızlığım Var”

 

Kırgızistan'a hareketinden önce gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasayla ilgili rahatsızlığının bulunduğunu belirterek, “Altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı.

“YASANIN DAHA DÜZGÜN ÇIKMASI GEREKİRDİ”

Futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören yasanın dün Meclisten çıktığını ve yasayla ilgili AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın kendisine bir mektup gönderdiğini anımsatan bir gazetecinin, sosyal paylaşım sitelerinden de tepki alıp almadığının ve kararının ne olacağını sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Açıkçası bu yasa ile ilgili rahatsızlığım var. Çünkü altı ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi” dedi.

Yasanın ilk uygulanacağı dönemde değişikliğe uğramasının, yasanın dikkatli bir şekilde incelenmesi gerektiğini gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bunun için inceleniyor” diye konuştu. Yasaya Meclisteki bütün partilerin destek verdiğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, karar verme sürecinde yasayı incelettiğini söyledi.

“SURİYE’DE BÜYÜK BİR İSTİKRARSIZLIK VAR”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik yaptırım kararlarının bölge istikrarını nasıl etkileyeceğine ilişkin soru üzerine Suriye'de büyük bir istikrarsızlık olduğuna dikkati çekti. İstikrarsızlığın bitmesi için Suriye halkının meşru taleplerinin karşılanması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin tavrının Suriye halkının meşru taleplerinin gerçekleşmesiyle ilgili olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Arap Birliği’nin aldığı kararlara katıldığını belirterek, “Dikkati çekmek isterim ki Türkiye bu konuda gayet dikkatli hareket ediyor. Su ve elektrik gibi hayatî ve insanî konular, kesinlikle bu tedbirlerin içine girmemektedir. Bunun bütün dünya ve Suriyeliler tarafından bilinmesini isterim” diye konuştu.

“KIBRIS'TAKİ MEVCUT DURUM SONSUZA KADAR SÜRMEZ”

Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın Kıbrıs'la ilgili Tayvan Modeli önerisini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, bunun teknik bir konu olduğunu ifade ederek, Kıbrıs'taki mevcut durumun sonsuza kadar sürmeyeceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, “Bu durumun çözümü için en iyi fırsat, önümüzdeki aylardır” dedi.

Rum Kesimi'nin 2012'nin ikinci yarısında AB Dönem Başkanlığını devraldıktan sonra uzlaşma ihtiyacının ve herhangi bir çözüm ihtimalinin söz konusu olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bu konuda yardımcı olmak isteyen varsa, Kıbrıs probleminin çözülmesini, Ada’nın tekrar birleşmesini, AB ve NATO içindeki Kıbrıs kavgalarının tamamen bitmesini isteyenler varsa bunların bütün güçlerini seferber edeceği dönem, bu dönemdir” dedi.

DERSİM ÖZRÜ

Cumhurbaşkanı Gül, “Dersim'le ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özrü var. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, ‘Cumhurbaşkanı özür dilemeli’ dedi. Bu çağrıya sizin cevabınız nasıl olur?” sorusuna karşılık da, bu yöndeki sorulara Youtube World View röportajında açıklama getirdiğini ve açıklamaların yarın yayınlanacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREV SÜRESİ

“CHP milletvekili Atilla Kart’ın Cumhurbaşkanı’nın görev süresi ile ilgili YSK’ya bir başvurusu oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki başka bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, “Bunlar benim alanımın dışında” dedi.

CHP TUNCELİ MİLLETVEKİLİ AYGÜN'ÜN GÖRÜŞME TALEBİ

“Seyit Rıza'nın torununun ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün sizinle görüşme talepleri vardı. Sizden de istekleri var. Siz bu sürece dâhil olacak mısınız?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Bu sürece dâhil olacak mısınız derseniz, ben bu süreçlere falan dâhil olmam. Polemiklerin bir parçası olmamaya dikkat ediyorum biliyorsunuz. Bu tartışmalar hiç söz konusu değilken benden randevu istemişlerdi. Siz de takip ediyorsunuz işte, olağanüstü sıkışık bir dönem yaşıyoruz. Ben de uygun bir zamanda görüşürüm demiştim ama bu polemiklerin hiçbiri de ortada değildi. Bu tartışmalar yoktu. Nihayetinde bir milletvekili veya bir yöremizden önemli insanlar benden randevu isterlerse, bunlarla değerlendirme yapıp görüşüyoruz” diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN GEÇİRDİĞİ OPERASYON

Bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan bir operasyon geçirdi. Sizin de Sayın Başbakanın rahatsızlığını daha önceden bildiğiniz ve tedavi olması yönünde telkinlerde bulunduğunuz yönünde gazetelerde bir haber yer aldı” sözü üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: “Hepimiz nihayet bir insanız, hepimiz rahatsız oluyoruz. Ben de biliyorsunuz ameliyat oldum, hastanede yattım. Zaman zaman öyle oluyor ki, bir-iki gün evden çıkmadığım oluyor. Sayın Başbakan daha yoğun koşturuyor, tabii ki olabilir hepimiz sağlığımıza dikkat edelim diye birbirimize öğüt veririz. Bu sadece siyasiler olarak değil, devlet kademesinde çok yoğun çalışanlar bir araya geldiğimizde de konuşuruz bunu.”

“ÇOK BAŞARILI BİR AMELİYAT GEÇİRDİ”

Başbakan Erdoğan'ın sağlığının gayet iyi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Çok başarılı bir ameliyat geçirdi kendisi. Açıklama zaten yaptılar ama en küçük ameliyat sonrası bile insanın birkaç gün dinlenmesi gerekir. Daha doğrusu ona riayet etmesini söyledim kendisine; ‘aman işler bekliyor diye hemen koşturma, birkaç gün geç olsun’ dedim” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, “Başbakan'ı görme fırsatınız oldu mu?” sorusunu da, “Evet gördüm kendisini, görüştük. Gayet iyi. Büyük bir mesele de değildi, ufak bir olaydı” diyerek cevapladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı