KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Avrupa Parlamentosu Başkanı Çankaya Köşkü’nde

25.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Avrupa Parlamentosu Başkanı Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, önümüzdeki Ocak ayında görevi sona erecek AP Başkanı Buzek’e Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine yaptığı katkılar ve verdiği destek için teşekkür etti. Türkiye’nin stratejik nitelik taşıyan AB yöneliminin taviz verilmeden devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, AB ile ilişkilerimizin, müktesebata uyum amaçlı reformların ve üyelik müzakerelerimizin Türkiye’yi her yönden güçlendirdiğini ifade etti.

AP BAŞKANI BUZEK: “AB, TERÖRİZMİN HER TÜRÜNÜ DAİMA LANETLEMİŞTİR”

AP Başkanı Buzek ise, Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için taziyelerini iletti. AB üyeliğinin Türkiye için stratejik değer taşımasının çok önemli olduğunu ifade eden Buzek, Türkiye’nin ekonomik gelişimini ve bölgesel iş birliği bağlamında özellikle Afrika ve Orta Doğu’daki aktif çalışmalarını hayranlıkla takip ettiklerini söyledi. AB’nin terörizmin her türünü daima lanetlediğini bildiren Buzek, terör örgütüyle mücadele konusunda Türkiye ile AB arasında mevcut iş birliği ve dayanışmayı daha da geliştirmek için gayret göstereceklerini belirtti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı