KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Clarence House’ta Galler Prensi Charles ile Görüştü

23.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Clarence House’ta Galler Prensi Charles ile Görüştü



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İngiltere Kraliyet tahtının birinci sırasındaki varisi Galler Prensi Charles ile eşi Cornwall Düşesi Camilla ile resmi konutları Clarence House'ta bir araya geldi.
 

Prens Charles ve eşi, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’ü Clarence House'un kapısında karşıladı. Prens Charles, himayesindeki “Geleneksel Sanatlar Okulu” öğrencilerini Cumhurbaşkanı Gül ve eşine takdim etti. Üç semavi dinle ilgili çalışmalar yapan öğrenciler, konutun salonunda çini, ebru gibi Türk geleneksel sanatlarını ortaya koydukları eserleri sergiledi. 

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül ayrıca, yine Prens Charles’ın himayesindeki Çevre Vakfı'nın çalışmaları hakkında vakfın yetkilisi tarafından bilgilendirildi. Prens Charles, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Fahran Ahmed Nizami ile Genç Müslüman Liderliği Programı katılımcılarını da tanıştırdı. 

Genç Müslüman Liderliği Programı’na daha önce katılan Türkiye'nin Somali Büyükelçisi Kani Torun'un kızı Meryem Torun ve diğer katılımcılarla bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, daha sonra Prens Charles ve eşi Camilla ile çay davetinde baş başa görüştü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı