KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“London Eye" Türk Bayrağı Renklerine Büründü

22.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“London Eye" Türk Bayrağı Renklerine Büründü

 

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, ‘Kırmızı-Beyaz’ renklere bürünen Thames Nehri kenarındaki dev dönme dolap "London Eye'ı" izledi. İngiltere'nin başkenti Londra'nın simgelerinden dev dönme dolap “London Eye”, ilk kez bir devlet başkanının ülkesinin bayrağının renklerine bürünmüş oldu. 

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Clegg’i Buckingham Sarayı’ndaki kabulünün ardından, eşi Hayrünnisa Gül ile 'Kırmızı-Beyaz' renklere bürünen Thames Nehri kenarındaki dev dönme dolap "London Eye'ı" izledi. Cumhurbaşkanı Gül, “İlk defa yapmışlar bunu. Daha önce Eiffel'de de yapmışlardı hatırlarsanız. Ama onu başkalarına da yapıyorlar bildiğim kadarıyla. Bunu ilk defa yaptılar. Öbür taraftan bakınca kabinlerden birini beyaz yapmışlar, hilal gibi görünüyor” dedi.

Thames Nehri kenarında bulunan ve her yıl milyonlarca kişinin bindiği dev dönme dolap "London Eye", Londra'ya kuşbakışı bakmak isteyenlere yarım saatte bir tur attırıyor. İngiltere'nin başkenti Londra'nın simgelerinden dev dönme dolap “London Eye”, Cumhurbaşkanı Gül'ün resmî ziyareti dolayısıyla Türk bayrağının renkleri olan ‘Kırmızı-Beyaz’a büründü. "London Eye", açıldığı 2000 yılından bu yana, hiçbir devlet başkanı için yapılmayan uygulama ile ilk kez Cumhurbaşkanı Gül'ün İngiltere'ye ziyareti dolayısıyla Türk bayrağının renkleriyle aydınlatıldı.

London Eye

135 metre yükseklikle Avrupa'da bilinen en yüksek dönme dolaptır. Birleşik Krallık'ın en popüler turistik mekânı olan London Eye, yılda üç milyona yakın turist tarafından ziyaret edilmektedir.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı