KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Suriye’de Saldırıya Uğrayan Hacı Otobüsü: Cumhurbaşkanı Gül Bir Daha Olmaması Konusunda Uyarıda Bulundu

21.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Londra’da basın mensuplarının, Suriye'de saldırıya uğrayan otobüse ilişkin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Sıkıntılı bir yere girmiş, biraz da bundan olmuş; Bunlar tehlikeli şeyler; ümit ederim bir daha bu tip şeyler olmaz” dedi.  

Cumhurbaşkanı Gül açıklamasında, saldırı olayını öğrendikten sonra konuya ilişkin olarak ilgililerden bilgi aldığını ve kendisine verilen bilgilere göre, Türk hacıları taşıyan otobüsün yanlış yere gittiğini belirterek, “Sıkıntılı bir yere girmiş, biraz da bundan olmuş. Bunlar tehlikeli şeyler, ümit ederim bir daha bu tip şeyler olmaz” dedi. 

“BANA, ‘ÇOK BÜYÜTÜLECEK BİR OLAY DEĞİL’ DEDİLER”

Suriye'deki Türk Büyükelçiliğine de saldırıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, Şam yönetiminin saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandıracağını açıkladığını belirtti. Hacı kafilesine saldırı ile ilgili detaylı bilgi veremeyeceğini, bunun için doğru bilgileri tam olarak alması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Bana, ‘Çok büyütülecek bir olay değil’ dediler” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Gül, başka bir soru üzerine de kafiledeki 5 Türk hacının rehin alındığına ilişkin kendisine bilgi verilmediğini, konuyla ilgili yarım saat önce bilgi aldığını söyledi. 

“SURİYE HALKININ TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ İSTEMESİ EN TABİİ HAKKIDIR”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in son dönemdeki tutumunu nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruyu cevaben de Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'nin komşusu olan bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak İngiltere'de basınla yaptığı mülakatlarda bu soruyla çok karşılaştığını belirtti. Devlet Başkanı Esed'in son günlerde basına verdiği demeçlerde görüşlerini açıkladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim tutumumuz gayet açık; bizim Suriye ile ilgili herhangi bir gizli ajandamız söz konusu değil. Bütün arzumuz Suriye'nin güçlü, Suriye halkının da mutlu olmasıdır. Eğer Suriye halkı mutlu değilse Suriye halkının sesine de kulak vermek gerekir. Artık korku duvarları bütün dünyada gitti. Otoriter rejimler, diktatörlükler, tek parti yönetimleri bir zamanlar bölgemizin gerçekleriydi. Ama artık bu dönem bitti. Dolayısıyla Suriye halkının temel hak ve özgürlükleri kendi ülkelerinde istemesi en tabii hakkıdır. Bizim bütün arzumuz, halkın bu sesine karşılık verilmesidir.”

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı