KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Bedelli Askerlik Açıklaması: “Toplum Vicdanının Kabul Edeceği Şekilde Düzenlenmeli”

18.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült



Gazetecilerin bedelli askerlik konusundaki değerlendirmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili kendisine de bilgi verildiğini, çalışmaların siyasi çerçevede devam ettiğini belirtti ve “Önemli olan şey bunun bütün toplum vicdanının da kabul edeceği bir şekilde düzenlenmesi” dedi.
 

Ortak basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Kolombiya Cumhurbaşkanı Santos, gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Bir basın mensubunun, “Bedelli askerlik çalışmalarında artık sona gelinmiş durumda, detaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Sizin Cumhurbaşkanı olarak yasa teklifi ile ilgili kaygılarınız var mı veya gözetilmesini düşündüğünüz hususlar var mı? Genel bir değerlendirme alabilir miyiz?” şeklindeki sorusuna cevaben Cumhurbaşkanı Gül, “Hükümetin çalışması… Bununla ilgili çeşitli bilgiler bana da verildi. Ben de bazı düşüncelerimi aktardım. Nihayetinde siyasi irade bunu oluşturuyor ve tam son şeklini aldıktan sonra tabii ki duyurulacak. Toplumda gördüğüm kadarıyla çeşitli düşünceler var. Büyük bir de beklenti var. Önemli olan şey bunun bütün toplum vicdanının da kabul edeceği bir şekilde düzenlenmesi. Bu çok önemli bir şey. O bakımdan bana verilen bilgiler, hükümetin yine bazı çalışmaları var. Buradan gelecek gelirler, bu vicdanı en iyi biçimde karşılayacak şekilde herhalde düzenleme yapılıyor. Son şeklini henüz almadığı için nihai bir şey söyleyemem. Ama bununla ilgili çalışmalar siyasi çerçevede devam etmekte." 

VİCDANİ RET KONUSU: “BİLDİĞİM KADARIYLA BÖYLE BİR GÜNDEM YOK”

Bir başka basın mensubunun, “Sizin ‘vicdani ret’ konusundaki çalışmalara yaklaşımınız nasıl?” şeklindeki sorusuna da Cumhurbaşkanı Gül, “Şu anda bildiğim kadarıyla böyle bir gündem yok. Ama teknik bir konu olduğu için herhalde bakanlık bununla ilgili çalışmaları yapıyordur” şeklinde cevap verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı