KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Türkmen Kardeşlerimiz, Irak ile Türkiye Arasında Köprü Rolü Oynamaktadır”

17.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Türkmen Kardeşlerimiz, Irak ile Türkiye Arasında Köprü Rolü Oynamaktadır”

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül kabulde, “Irak’ın birliği, bütünlüğü ve güçlü olması için Türkiye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, kabulde yaptığı açıklamada, hiçbir ayrım yapmadan tüm Iraklıların müreffeh ve mutlu olması dileğini ifade ederek, “Irak’ın birliği, bütünlüğü ve güçlü olması için Türkiye olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yapmaya da devam ediyoruz. Ama ayrı bir tarihi gerçek vardır ki, Iraklı Türkmen kardeşlerimiz de Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve gelişmesinde büyük bir köprü rolü oynamaktadırlar. Bu bakımdan görüşmede, Irak Türkmen Cephesi’nin Başkanı Kerkük Milletvekili Erşat Salihi Bey’den son gelişmelerle ilgili bilgiler alıp görüş alış verişinde bulunduk” dedi.

“TÜRKİYE OLARAK DAİMA IRAK’IN YANINDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Gül, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi’den Irak’a döndüğünde tüm Türkmenlere ve herkese muhabbetlerini ve sevgilerini iletmesini, Irak Parlamentosu’nda da tüm Iraklılara, Türkiye’nin daima Irak’ın yanında olduğunu ve Irak’ın problemlerini aşması konusunda her türlü yardımı yapacağını bildirmesinden memnuniyet duyacağını belirtti.

SALİHİ: “TÜRKİYE’NİN IRAKLILARIN YANINDA OLMASI, IRAKLILAR İÇİN BÜYÜK BİR GURUR KAYNAĞIDIR”

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi de yaptığı konuşmada, Irak Türkmenleri olarak kendilerinin Irak ve Türkiye arasında doğru bir köprü olduklarına inandıklarını aktararak, Türkiye’nin Iraklıların yanında olmasının, eşit mesafede durmasının Iraklılar için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ve diğer komşu ülkelerden de bu gibi adımları beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi’nin büyük bir mücahit olduğunu belirterek, Salihi’nin Saddam döneminde Türkmen dayanışmasından dolayı Ebu Garip Cezaevi’nde dokuz yıl kaldığını, bir kardeşini şehit verdiğini, tüm ailesinin Irak’ın güneyine sürüldüğünü ve o dönemlerde çok büyük cefalar çekmiş biri olduğunu söyledi. Salihi’nin Irak’ın birliği ve bütünlüğüne gönülden inanmış birisi olduğunu da ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Salihi’nin bir taraftan Türkmenlerin hak ve hukukunu en iyi şekilde savunurken, diğer taraftan Irak’taki Sünni, Şii, Kürt, Türkmen ve Arap tüm unsurların nihayette Irak vatandaşları olarak kardeşçe ve birlik içerisinde yaşamalarına katkı sağlayacak bir anlayışta olduğunu dile getirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı