KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

AP Dış İlişkiler Komitesi Heyeti Çankaya Köşkü’nde

11.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
AP Dış İlişkiler Komitesi Heyeti Çankaya Köşkü’nde

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruitjen ve beraberindeki AP Dış İlişkiler Komitesi heyetini kabul etti.

Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizde beş yılı aşkın bir süredir görev yapan ve yakında görevi sona erecek olan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini’nin ilgili makamlarımızla kurduğu verimli diyalog ve yakın iş birliği sayesinde Türkiye-AB ilişkilerinin gelişmesine büyük katkıda bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, AB üyeliğinin Türkiye’nin stratejik yönelimini teşkil ettiğini, AB müzakere sürecinin son dönemde ülkemizde her alanda gerçekleştirilen köklü reformların ardındaki en önemli itici güç olduğunu ve bu nedenle Türkiye’nin reform sürecini samimiyetle sahiplendiğini de ifade etti.

Türkiye Raportörü Oomen-Ruitjen ise, AB ile Türkiye’nin karşılıklı bağımlılığının giderek arttığını ve hem AB’nin hem de Türkiye’nin taahhütleri çerçevesinde Türkiye’nin müzakere sürecinin ve diğer alanlardaki iş birliğinin devam etmesini ümit ettiklerini belirtti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı